Met een dekentje, -koud maar met kleine zweetpareltjes op haar neusje- ligt zusje op de bank. Het heersende griepvirus heeft ons huis niet overgeslagen.

Zoonlief is nieuwsgierig en kijkt voorzichtig om een hoekje. Ik vertel hem dat ze ziek is. Ze heeft griep en gaat op de bank een slaapje doen en dat ze met veel kusjes en knuffels vast snel weer beter zal zijn. Zoonlief kijkt mij glazig aan en zoekt zijn vertrouwde cadeaulintje weer op. Tussen duim en wijsvinger houdt hij het lint vast. Het lint krult en ‘fladdert’ zo mooi als zijn hand op en neer gaat. De beweging intrigeert hem en geeft hem houvast. Sinds jaar en dag.

Hoewel er iedere dag meerdere driftbuien op het programma staan besef ik in de loop van deze dag dat zoonlief zich uitzonderlijk goed vermaakt. Naast het lintje zijn de iPad en de trampoline in de tuin favoriet. Ik heb nog geen driftbui gezien.

Ik merk echt dat hij aanvoelt dat de focus nu even bij zusje ligt en hij hier gewillig plaats voor maakt. Als bij deze gedachte een kleine glimlach op mijn gezicht verschijnt en ik vervolgens met twee glaasjes appelsap de woonkamer in loop, zie ik zoonlief héél voorzichtig een kusje aan zusje geven.

Van heel veel kusjes en knuffels zal ze vast snel weer beter worden!