Zoonlief is/was erg op zichzelf. Heeft weinig tot geen interesse in speelgoed en spelletjes. Hij vermaakt zich wel in de tuin -op de trampoline-, met zijn lintje en de Ipad. Zoonlief heeft niet zoveel oog voor de mensen en kinderen om zich heen, hoewel hij zeer intensief observeert. Hij mist helemaal niets van wat er om hem heen gebeurt. Wij stimuleren hem in het maken van contact en op het kdc wordt daar ook in meegedacht. De afgelopen weken maakt hij grote sprongen in contact maken. Dit wil ik graag met jullie delen!

Zoonlief zit in een fijne groep op het kdc met nog zeven andere jongens. Recent begon hij samen met een klasgenootje te spelen met een grote opblaasbal. Ze daagden elkaar wat uit. Wachten op elkaar om zo om en om de bal te laten rollen. Dit werd later op het schoolplein verder uitgediept. Elkaar voorzichtig duwen en wat tegendruk geven. Elkaars armen pakken, rondjes om elkaar heen lopen. Samen bezig zijn! Tot grote vreugde van de juffen en uiteraard van ons toen wij de filmpjes toegestuurd kregen via WhatsApp.

Iedere avond hebben wij een ‘vast ritueel’ voordat het kinderbedtijd is. We spelen onder andere samen met zusje verstoppertje. Zoonlief dreutelt er altijd lekker bij of ligt te ‘chillen’ op het ‘grote bed’. Zusje had zich verstopt onder haar eigen bed en zoonlief had dit uiteraard al opgemerkt! Hij pakte mijn hand, nam mij mee naar haar slaapkamer en kroop onder zusje haar bed waarbij ze het beiden uitschaterden van het lachen. Zoonlief had zusje gevonden! Ik kan eigenlijk de juiste woorden niet vinden hoe ongelofelijk blij wij hier mee zijn en wat een grote sprong in interactie, meedoen, dit voor ons en zoonlief is! Opa en oma’s tot tranen geroerd bij het zien van dit filmpje. Wat is dit een opsteker!

Zoonlief zoekt zijn zusje steeds vaker op. Hij wil graag met haar knuffelen en verstoppertje en tikkertje spelen. De ‘regels’ zijn te moeilijk maar dat maakt niks uit. De eerste stappen zijn er, en wat voor een stappen!

Dus stappen we samen verder naar nog meer verstopplekjes, nog meer tikkertje en samen spelen! 🙂