Je herkent het vast wel. Dit moet geregeld worden, dat moet aangevraagd worden, et cetera. Dit is bij ons thuis aan de orde van de dag. Vooral het achterna zitten en de voortgang bewaken van aangevraagde diensten en zorg is vermoeiend.

Ik weet dondersgoed dat niet alles om ons gezin draait en wachten altijd lang duurt maar soms ben ik de democratie zó zat. Alle regeltjes die nagelopen dienen te worden maar ook het meten met twee maten. Wij moeten alles keurig in viervoud binnen een termijn inleveren, maar binnen zo’n zelfde termijn antwoord? Ho maar!

Wat een klaagzang he.. ik weet het. Wel lekker even te spuwen! Soms staan er wat trajecten en projecten op een laag pitje omdat de energie even op is. Dat rust en samenzijn even genoeg is. Opladen om met nieuwe energie weer door te pakken.

Dit was zo’n week met energie. Zoonlief gaat redelijk goed. We zitten -op extreem verdrietige momentjes bij hem na- wel in een goede flow. Hét moment om weer het één en ander in gang te zetten.

  • Een paar dagen geleden heb ik de aanvraag voor aangepaste zwemles ingediend. Er is wel een wachtlijst en het is een stukje rijden naar het zwembad, maar zoonlief staat op de lijst.

 

  • De gedragsdeskundige op het kdc observeert zoonlief in zijn verdrietige momentjes. Ze zijn extreem en ‘nieuw’ in zijn gedrag. Eind deze maand hebben we evaluatie en doelenbespreking op het kdc waarbij we met elkaar in gesprek gaan om de juiste zorg en stimulatie voor zoonlief aan te bieden en verwachtingen en doelen met elkaar af te stemmen.

 

  • Ook beginnen we over een paar weken met de PRT / ABA methode bij ons thuis door een deskundig GZ Psycholoog en cognitief gedragstherapeut. De logopediste op het kdc is een paar weken geleden gestart met deze behandelmethode met positieve resultaten tot zover. Zoonlief is meer gericht op zijn omgeving en reageert goed op de uitlokking tot het maken van contact en hij maakt andere klanken. (Ik zal binnenkort een blog wijden aan ABA/PRT en meer over deze methode vertellen.)

 

Wij zijn zelf ook al bekend met de PRT /ABA methode. Toen de diagnose autisme op tweejarige leeftijd bij zoonlief gesteld werd, zijn wij vrij snel met deze methode aan de slag gegaan. Door de roerige tijd met de geboorte van zusje en het starten van zoonlief op het kdc hebben wij dit intensieve traject/behandeling toen geparkeerd. Nu is het tijd om met frisse zin en een opgeruimd hoofd er verder mee aan de slag te gaan!

  • Het laatste papierwerk voor het traject voor de aanvraag voor de autismegeleidenhond is afgewikkeld. Eind maart zal de eerste cursusdag voor Luuk en mij plaatsvinden. We zijn heel erg benieuwd en enthousiast om dit samen te gaan doen!

 

We regelen dus lekker door. Het houd je van de straat zoals ‘men’ zegt. Hoewel ik toch liever op diezelfde straat met mijn duofiets (waar we 1,5 jaar op hebben moeten wachten, dat dan wel) fiets of met de autismegeleidenhond loop.

Maar hé… voor het maken van zichtbare meters gaan bijna altijd onzichtbare meters aan vooraf!