Vorig jaar december vertelde ik jullie in dit blog dat we in het traject van KNGF Geleidehonden zitten voor de aanvraag voor een autismegeleidehond. De laatste fase van dit traject voordat we de wachtlijst op mogen is het volgen van de PAWS cursus. PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support.

De eerste cursusdag hebben Luuk en ik doorlopen. Deze eerste dag stond in het teken van kennismaken met de groep en ervaringen delen over wat een autismegeleidehond voor het gezin zou kunnen gaan betekenen. Ook werden de verschillende hondenrassen voorgesteld en welke rassen geschikt zijn als geleidehond en welke rassen minder. Ook kregen we een rondleiding over het terrein. Hartstikke netjes en verzorgt allemaal. Over álles is nagedacht en heel indrukwekkend om alle medewerkers met zoveel passie voor de honden aan de slag te zien. De succesverhalen en hetgeen wat de honden mensen kunnen bieden is echt prachtig! Ik hield het regelmatig niet droog bij  het zien van de filmpjes en soms zichtbaar geëmotioneerde trainers en hun prachtige verhalen.

Het bezoek aan de kennels was een hoogtepunt! Veel honden waren buiten en op locatie aan het trainen maar autismegeleidehond Bikkel zat op onze groep te wachten en mochten we aaien. Het liefst had ik hem zijn tuigje omgedaan en gelijk mee naar huis genomen, wat een lieverd en zo slim! Zo werkt het helaas niet. 🙂

Een dag met heel veel informatie en nóg meer bevestiging dat een autismegeleidehond heel erg welkom zou zijn in ons gezin! Over een maand hebben we de volgende cursusdag waarbij we de lichaamstaal van de hond leren lezen en hoe we dit over kunnen brengen op onze kinderen. We krijgen clickertraining en gaan we buiten met de honden aan de slag.

We kijken er alweer naar uit en zo wordt voorzichtig aan onze droom – het opnemen van een  autismegeleidehond in ons gezin – steeds echter!