Yeah! Het is voorjaar! Wat zijn we er weer aan toe he, met zijn allen. De temperatuur loopt op en de achterdeur staat lekker open. ( Poortdeur zit op slot…ik zie je denken…aan ons weglopertje…) Kom maar door met die barbecues!

De winterjassen en regenlaarzen zijn op zolder opgeborgen en een nieuwe zomercollectie wordt aangeschaft. Zoonlief had een nieuwe zomerjas nodig. Die van vorig jaar past niet meer. Zoonlief kan moeilijk tegen gladde stofjes, van dat parachute-materiaal waar veel leuke zomerjasjes van gemaakt zijn. Toen hij nog baby was, voelde deze stof zo verkeerd op zijn huid dat we daar niet meer mee aan hoeven te komen. Gelukkig is er best wat keus en heb ik voor deze zomer twee leuke katoenen jasjes kunnen scoren.

Schoenen; soort gelijk verhaal. Zoonlief heeft de neiging schoenen met zijn hakken uit te trappen op elk gewenst moment. Hogere schoenen zijn dus een uitkomst. Soms gaat het weken goed en laat hij ze netjes zitten. * even afkloppen * Ik kan mij ook een boswandeling van vijf kilometer herinneren waarbij zijn schoenen na vijf minuten lopen al uit moesten en zoonlief de gehele route op sokken heeft afgelegd. (We dachten overigens dat die route drie kilometer was. Bleek achteraf vijf te zijn. Erg fijn met twee kleine kinderen, zusje was toen net drie…) Schaam… Ik dwaal af…iets wat in het bos ook gebeurde maar dat terzijde.

Afijn… de schoenen. Hogere schoentjes zijn dus nodig en van klittenband worden de juffies op school ook blij. Wij zijn zelf erg fan van het merk: Britisch Knights. Geen aandelen hoor, maar stevige, wat hogere schoentjes die er stoer uit zien en betaalbaar zijn. Ze zitten bij zoonlief als gegoten. Ik meet zijn voeten zelf op en bestel ze online. Hem meenemen naar een winkel is geen optie. Het wachten op een verkoopster, passen, alle prikkels, het wegrennen. Geen goed idee dus.

De wisseling van truien en longsleeves naar korte mouwen zijn de eerste echte warme dagen van het jaar ook een dingetje. Hij moet wennen dat de mouwen kort zijn en is even verbaast, hoewel deze wisseling met de jaren wel steeds makkelijker gaat! Met korte broeken heeft hij dit dan weer niet!

Met spijkerstof heeft hij geen moeite. Iets wat ik in mijn omgeving waarin autisme ook een rol speelt wel vaak hoor. Er zijn tegenwoordig leuke joggingbroekjes die er uitzien als spijkerstof zodat de stof op de huid wel lekker aanvoelt maar het iets ‘gekleder’ staat dan dag in dag uit een joggingbroek.

Ik ben dol op shoppen, voor mijzelf en de kinderen! Nu hopen op een warme, lange zomer met gezellige barbecues en veel -nieuw geshopte-  korte mouwen!