Ook de derde trainingsdag van de PAWS cursus zit erop! Deze dag bestond uit: theorie, presentaties en een deel praktijk. In de eerste presentatie was te zien hoe je de hond in kan zetten voor het aanleren van bepaalde vaardigheden bij kinderen met autisme. Denk hierbij aan het stimuleren van communicatie en samenwerken. De tips om je hond in te zetten om moeilijke momentjes te doorbreken en troost te bieden waren enorm leerzaam! Er werd hier en daar een traantje weggepinkt bij het zien van de filmpjes waarin de kinderen door de komst van hun autismegeleidehond enorm opbloeien.

’ S middags brachten we deze tips in de praktijk met de honden op het trainingsveld. Het was deze middag erg warm dus waren we iets korter buiten dan dat op het programma stond maar dat mocht de pret niet drukken. Wat geeft het een energie om met de honden bezig te zijn, heerlijk!

Als afsluiter werden de doelen en ervaringen van deze cursus met elkaar gedeeld. Het is fijn om met gelijkgestemde ouders die allemaal min of meer in ‘hetzelfde schuitje’ zitten ervaringen te delen. Je snapt elkaar en hebt aan een half woord genoeg. Luuk en ik mochten tenslotte een mooi certificaat in ontvangst nemen voor onze deelname en het succesvol afronden van deze cursus.

De volgende stap die nu genomen wordt in ons traject naar een eigen KNGF autismegeleidehond is een bezoek met de kinderen aan de kennels van het KNGF. Met zijn vieren zijn we uitgenodigd en zal er weer gekeken worden hoe de kinderen op de honden reageren, hoe Luuk en ik de opgedane kennis van de cursus in praktijk brengen én zal zoonlief weer een stukje gekoppeld worden aan één van de autismegeleidehonden om zo met elkaar een stukje te gaan wandelen.

Stapje voor stapje komen we dichterbij de wachtlijst voor onze eigen autismegeleidehond.

Benieuwd hoe het allemaal ook alweer begon? Lees het hier. Hier vind je deel 1 en  deel 2 van de PAWS cursus.