Hieper de piep hoera! Zoonlief mocht vorige week zes kaarsjes uitblazen! De kaarsjes staan op de taart maar hij kan er verder niet zoveel mee. Hij kijkt mij glazig aan maar met een beetje hulp van zusje worden de kaarsjes toch samen uitgeblazen.

Het gaat om het idee. Hij lust niet eens taart… wij prikken dus een stukje weg en zelf zit hij aan een ander cakeje. Iedereen blij en gezellig begin van zijn verjaardag.

Hij heeft weinig tot geen interesse in speelgoed (hoewel hij hier de laatste weken wel grote sprongen in maakt) dus cadeaus kopen is altijd een hele opgave. Uiteindelijk is het een hoepel geworden (zoonlief had veel interesse in de hoepel van het vriendinnetje van zusje) een mega flexibelle gummi slang die misschien als aanvulling/vervanging van het vertrouwde lintje zou kunnen zorgen en knetterzout voor in bad.

Ook het uitpakken van zijn cadeautjes ‘gelooft’ hij wel. Dit tot vreugde van zusje want dan mag zij het doen! De hoepel viel goed in de smaak bij zoonlief, de slang werd in de hoek van de kamer ‘gesmeten’ en het knetterzout zouden we die avond ontdekken.

S’ middags waren we uitgenodigd bij het KNGF voor een kwispelbezoek. Het ging wederom erg goed. Het was een leuk verjaardagsuitje. De kinderen kregen boekjes met instructies hoe om te gaan met een hond en zoonlief heeft weer gekoppeld gelopen aan hond Nana. Eind juni komt het KNGF nog één keer bij ons thuis en als het meezit komen we dan op de wachtlijst. Nog even geduld en duimen dus…

We sloten zijn verjaardag af met een bezoekje aan het plaatselijke pannenkoekenrestaurant. Het restaurant heeft een groot speelveld met springkussen en is helemaal omheind. Iets wat noodzakelijk is voor zoonlief anders loopt hij weg. We komen hier alleen doordeweeks, als we buiten kunnen zitten en aan het eind van de middag zodat het nog relatief rustig is. Ik kan hele verhalen over onze bezoekjes aan het pannenkoekenrestaurant schijven maar bewaar dit voor een nieuw blog!

Voor het slapen gaan natuurlijk nog even in bad met het knetterzout. Hoewel zoonlief knetterzeep in zijn handen erg leuk vindt, (ontdekt door de logopediste) was het knetterzout in bad een iets minder succes. Zusje vond het wel erg leuk dus gaat het badzout voortaan met haar mee in bad.

Een leuke en gezellige dag waarbij ze beiden na het badderen al snel als een blok in slaap vielen.

Toen Luuk en ik onder de slingers en ballonnen proosten op de zesde verjaardag van zoonlief en ik -zoals elk jaar weer- begon met: ‘ Weet je nog, zes jaar geleden toen mijn vliezen braken en jij aan voetballen was’ bla bla bla… passeerde de afgelopen zes jaar weer door mijn gedachten. Het blijft toch bijzonder zo’n verjaardag en ja, ik ben een emotioneel typje wat dat betreft.

We lijken voorzichtig in een wat rustig vaarwater te komen. Ondank zijn achterstand wordt zoonlief ook ouder en groeit letterlijk maar ook figuurlijk steeds meer en oh wat voelt dat goed.

Op nog vele gelukkige jaren voor en mét zoonlief!