Eigenlijk was ik van plan een vlog voor jullie op te nemen! Ja, je leest het goed, een filmpje! Helaas laten mijn editing skills mij nog een beetje in de steek. Materiaal en foto’s zijn er wel en zal ik zeker -na bewerking- nog eens plaatsen!

Reden van het opnemen van een filmpje is onze zolderverbouwing. Een paar maanden geleden hebben we de zolder verbouwd van één ruime kamer naar twee aparte kamers. Ik heb een superhandige klusvader die de ruimte in een week omtoverde tot een snoezelkamer voor zoonlief en de andere kamer tot een kantoor.

Zoals jullie al eerder dit jaar konden lezen, werk ik vanaf februari voor mezelf als tekstschrijver. Begonnen aan de eettafel maar heel fijn om nu lekker een eigen plek te hebben om te werken.

Een snoezelkamer voor zoonlief stond al heel lang op ons verlanglijstje. Op het kdc hebben ze ook een snoezelkamer en zoonlief vindt het heerlijk om zich in deze ruimte te bevinden. Een snoezelkamer is een ruimte waar met name kinderen met autisme en/of een verstandelijke beperking heerlijk kunnen ontspannen en relaxen. Denk hierbij aan gedempt licht, zitzakken, kussens, matrassen en zachte materialen. Kleurige lavalampen, aquariums, geprojecteerde sterren op het plafond. Een zintuigprikkelende omgeving die ook rust en ontspanning biedt.

Een fijne activiteit omdat de keuze aan activiteiten bij autisme en /of verstandelijke beperking soms best beperkt kan zijn.

De muren van onze snoezelkamer zijn zachtgeel en babyblauw. Op de gele wand zitten allemaal gouden sterretjes. Aan de balken in deze kamer hangen lampjes die langzaam sterretjes laten branden en doven. Er ligt een grote rode zitzak en er staan lavalampen met verschillende kleuren. De kamer mag nog iets meer aangekleed worden maar de basis is er. Als we de kamer donker maken en de lampen aandoen waan je je een beetje in een duizend en één nacht sprookje.

Overdag bij het openhouden van de jaloezieën is het ook een speelplekje met knuffels en hobbeldieren waar vooral zusje ook graag speelt.

Bij het opdoen van inspiratie voor onze eigen snoezelkamer vond ik een snoezelcentrum in Amsterdam. www.snoezelcentrum.nl  Het grootste snoezelcentrum van Europa. Zij hebben zeven verschillende snoezelkamers die je voor een uur of langer kunt huren.

Aankomende zomervakantie willen wij dit zeker eens gaan beleven en hier met zijn vieren naar toe gaan.

Op YouTube vind je meerdere snoezelfilmjes. Ik vind dit filmpje erg mooi en vooral met muziek aan zelf ook best ontspannend!

Geniet ervan!