We zijn weer thuis. Terug van vakantie en het ging goed! Heel erg goed zelfs!

Eerder schreef ik in dit blog dat we ieder jaar wel een poging doen vakantie te vieren maar dat dit vaak wel erg hard werken is. Hoeveel dagen we uiteindelijk op het vakantieadres konden blijven was ook altijd afwachten.

Vorige week verbleven wij een midweek in een kindercottage op Center Parcs De Eemhof. We kenden het park van vijf jaar geleden. Toen zoonlief net één jaar was geworden zijn we hier ook op vakantie geweest. Toen eerder naar huis omdat hij er niet kon slapen en heel veel huilde.

Ik moet eerlijk zeggen dat het toch wel even binnenkwam toen we het park weer opreden vorige week. Vijf jaar geleden van alles nog geen weet en nu… Nu autisme al zo geïntegreerd in ons leven.

We hadden de kinderen goed voorbereid. Dagprogramma’s gemaakt met activiteiten die de kinderen leuk vinden met daarin ook rustmomentjes gepland.

Deze week bestond voornamelijk uit gezellig met elkaar ontbijten en lunchen in ons huisje en prachtige omheinde tuin met gigantisch speelhuis, fietstochtjes en spelen. Uiteraard zijn we een aantal keer naar de Aqua Mundo geweest. De kinderen zijn dol op zwemmen en de Eemhof heeft een prachtig subtropisch zwemparadijs waar we aardig wat uurtjes hebben doorgebracht. Met name de wild waterbaan was favoriet en heel leuk dit écht met zijn vieren te kunnen doen!

Ook zijn we een ochtend bij Aviodrome geweest. Een aanrader. Wij vonden het daar erg leuk en de kinderen hebben zich er goed vermaakt. Scheelde het natuurlijk wel dat het buiten de vakantieperiode was en er geen schoolreisjes waren die dag. Op het springkussen waren ze maar met zijn tweeën dus kon alle energie aan het einde van dit tripje er weer even uit!

Zusje wilde de volgende dag graag naar de ‘Orry & Friends’ show en met een insteek van: ‘’we gaan er met zijn vieren heen en we kijken wel hoe lang het met zoonlief lukt” waagde we een poging. Er was een plan B dat als het niet zou lukken Luuk of ik met hem naar de speeltuin of terug naar het huisje zou gaan.

Tot onze vreugde en lichtelijke verbazing vond zoonlief de theatershow ook erg leuk. Hij heeft serieus één uur, ik herhaal: één héél uur!!! Stilgezeten op zijn stoel tussen Luuk en mij in. Genietend. Af en toe een slokje drinken en heerlijk in zijn element. Zusje mocht op het podium meehelpen en dansen en straalde aan alle kanten. Wat een genot om ze beiden zo ontspannend te zien! Nieuw voor ons en zoooo fijn!

Tuurlijk waren er ook wel wat moeilijke momentjes maar zeker niet meer dan thuis. Normaal vindt zoonlief autorijden heerlijk maar zowel op de heen- als terugweg had hij het wel een paar keer echt moeilijk.

Hoewel het voor Luuk en mij op zijn tijd echt wel hard werken was, en we de avonden kwijt waren voor het laten slapen van zoonlief, kan ik echt wel zeggen dat het een heerlijke en zeer geslaagde vakantie was!

We genieten dus nog even na…