Vorige week – een maand na de verjaardag van zoonlief – was zusje jarig. Zusje mocht vier kaarsjes op de door haar uitgekozen ‘My Little Pony’ taart uitblazen.

Met verwondering bekeek ze ’s ochtends vroeg het versierde huis en de ballonnen tot haar oog viel op haar cadeau. Een poppenwagen. Ze is een echte poppenmoeder en straalde bij het uitpakken van de wagen. Haar ‘baby’s’ zoals ze haar poppen noemt, mochten om de beurt mee voor een ritje door de woonkamer. Op school getrakteerd op cupcakes die we samen de avond daarvoor hadden gebakken. Trots bij het uitdelen van haar cakejes waarbij ze haar ‘My Little Pony’ feestmuts gemaakt door de juf op haar hoofdje droeg. Een geslaagde verjaardag op school dus.

Ik vind het zelf altijd heel erg leuk te zien dat zoonlief ook van verjaardagsfeestjes geniet. Op zijn manier. Je zou zeggen en hoort natuurlijk veel bij autisme dat verjaardagen door de prikkels veel te veel zijn. Zoonlief vindt verjaardagen (die van onszelf bij ons thuis) wel erg leuk. Hij zoekt wel een rustig plekje op. Op mijn winterverjaardag in januari is dat meestal de keuken of is hij bovenaan de trap te vinden. Bij de verjaardag van hemzelf, die van zusje en Luuk die alle drie in de lente vallen treffen we het vaak dat we buiten kunnen zitten en is zoonlief vaak binnen te vinden. Hij komt dan regelmatig om een hoekje kijken. Hij geniet van de reuring en de lekkere hapjes op tafel maar kiest zo zelf zijn momentjes uit om even ‘deel te nemen’ en daarna weer zijn eigen plekje op te zoeken. De band die hij met ons neefje heeft is bijzonder. Zoonlief is dol op zijn neefje die nu tweeënhalf jaar is en zoekt hem graag op. Even knuffelen en bij hem zijn. Ook mijn neefje vraagt altijd naar zoonlief. Zo lief!

Zoals zelf gekozen door zusje en beloofd door ons sloten we ook haar verjaardag af bij het pannenkoekenhuis. Het ging wederom erg goed.

Hoewel ik altijd geniet van deze dagen zijn de maanden mei en juni altijd heel erg druk. Stiekem ben ik dan ook wel blij dat het voor nu weer even voorbij is en de slingers en ballonnen voorlopig in de zolderkast zijn opgeborgen.