Hoewel ik mij er echt wel van bewust ben dat veel ouders deze laatste weken van het schooljaar stress en drukte ervaren, en ik echt niet de enige ben, vind ik het toch fijn dat de maand juli weer is aangebroken.

Het schijnt ook echt een fenomeen te zijn; die ‘juni-stress’. Mijn tijdlijn op facebook stond vol met artikelen hierover: ‘’De drukke juni maand’’ en ‘’Hoe overleef ik de laatste weken van het schooljaar’’. Seizoenafsluitingen bij de sportclubs, activiteiten op school en op ouders wordt ook in deze periode meer dan ooit een beroep gedaan. Check, check en nogmaals check.

Leuk allemaal hoor! Gezellig en het hoort er ook wel bij. Toch maakt het mij ook wel iets onrustig en dan heb ik nog de luxe van het inplannen van mijn eigen werk en werktijden.

Plannen en voorbereiden is de sleutel in ons huishouden en vraagt in deze periode toch ook wel veel extra tijd, creativiteit en energie. Daar waar we naast alle ‘druktes’ en de intensieve zorg ook nog steeds bezig zijn met de overgang naar de WLZ.

Wat dat betreft gedijt ons hele gezin best wel heel lekker op het ritme en regelmaat die in ons huis heerst en is dat in deze weken toch net te vaak wat lastiger te behouden.

Ingeplande studiedagen op de school van zusje waardoor zij wat dagen vrij is en zoonlief wél naar school moet zijn lastig duidelijk te maken voor hem. We rijden daardoor ‘s ochtends gelijk naar het kdc en slaan de school van zusje ‘over’. Dit tot verdriet en onmacht bij zoonlief ’s ochtends in de auto. Gelukkig is het halverwege de rit wel weer duidelijk maar dit soort momenten blijven erg moeilijk. Daar kan helaas (nog) geen picto of verwijzer bij helpen. Eenmaal op het kdc is alles weer goed en heeft hij er weer zin in. Ja… het ging weer even anders dan anders. Veranderingen zijn ontzettend moeilijk.

Ze zijn allebei net jarig geweest en wij hebben onze vakantie er al op zitten. Wat overigens heel erg geslaagd was, om te zeggen dat we herboren en ontspannen weer thuis kwamen? Mwah dat niet echt. Daar plan ik binnenkort een dagje sauna voor!

De maanden mei en juni waren druk. Juli belooft qua verplichtingen, activiteiten en onregelmatigheden een rustigere maand te worden. Fijn voor de kinderen en ja… ik zal het zeker niet ontkennen… ik verheug mij daar ook enorm op!