Ik krijg best weleens de vraag hoe ik het allemaal combineer. Dan heb ik het over het gezinsleven met een zorgintensieve zoon en het runnen van mijn eigen bedrijf. Het leek mij daarom leuk om een gemiddelde week van mij met jullie te delen.

Maandag: Om 7.15 uur gaat mijn wekker. Luuk is dan vaak al met de kinderen beneden. We ontbijten met elkaar en maken ons klaar voor de dag. Ik pak de schooltassen in en breng vervolgens zusje samen met zoonlief naar school toe. De school van zusje is hier vijf minuten vandaan dus daar zijn we zo. Zoonlief en ik begeleiden zusje naar haar klas. Zoals jullie in dit blog konden lezen gaat dat eigenlijk heel goed! Daarna rijd ik samen met zoonlief zo’n twintig minuten naar het kdc een plaats verderop.

Maandag is altijd mijn weekboodschappen- en schoonmaakdag. Lekker burgerlijk dus. 9.00 uur sta ik in de supermarkt die vlakbij het kdc van zoonlief is gevestigd. Heerlijk rustig en weinig bekenden in deze plaats. Binnen no time is mijn winkelwagentje volgeladen. Thuis neem ik even tijd voor koffie om vervolgens als een wervelwind door het huis te gaan. Ik ben zo’n muts die het fijn vind de boel weer aan kant te hebben ook al is het vaak maar voor korte duur. (Denk hierbij aan broodjes vruchtenhagel waarbij er naar mijn idee meer hagels op tafel te vinden zijn in plaats van op het bord of nog liever in mondjes, zand uit de zandbak wat meegenomen wordt naar huis om met deze warme temperaturen een eigen strand te creëren op de bank, et cetera.) Je herkent het vast. 😊

Tussen de middag haal ik zusje op uit school en eten we samen een broodje. Als zij ’s middags weer op school is krijgt de bovenverdieping van ons huis een schoonmaakbeurt en was ik deze dag alle wassen weg. Iets voor 15.00 uur rijd ik weer naar het kdc om zoonlief op te halen. Mijn moeder haalt zusje om 15.15 uur op daar waar ze tegelijkertijd uit school komen en ik nog steeds niet op twee verschillende plaatsen op dezelfde tijd kan zijn. Rond 15.45 uur ben ik met zoonlief weer thuis. Mijn moeder brengt zusje dan ook naar huis toe. Tijd om wat te drinken met wat lekkers. Met elkaar keuvelen we wat in en om het huis. 17.45 uur komt Luuk thuis vanuit zijn werk en gaan we eten. Zusje gaat om 19.30 uur naar bed en zoonlief om 20.00 uur. Luuk sport meestal op maandagavond en ik werk een paar uurtjes. Maandagavond schrijf ik meestal dit blog en mijn column die ik heb op Babybytes.

 

Dinsdag: De dag begint zoals maandag. Rond 9.15 uur ben ik thuis en ga ik aan het werk. Sinds ik een kantoor op zolder heb loop ik gelijk door naar boven en ga ik aan de slag. Zusje is op school en eet tussen de middag bij oma. Ook haalt oma haar ’ s middags weer uit school. Ik ben tot iets voor 15.00 uur aan het werk. Als ik schrijf ga ik daar zo in op dat de tijd vliegt en ik amper van mijn plekje afkom. Vaak zet ik dus ook een wekker zodat ik de tijd niet vergeet. Ik rijd naar het kdc om zoonlief op te halen voor zijn zwemles. Vanuit het kdc rijden we gelijk door. Van 16.00 tot 16.30 uur heeft hij zwemles. Helaas is het zwembad aardig uit de richting van ons huis en met de files zijn we meestal rond 17.30 uur weer thuis. Zusje eet met opa en oma mee en wordt na het eten weer thuisgebracht. Luuk, zoonlief en ik eten rustig met zijn drietjes. Als de kinderen na de avondrituelen weer op bed liggen ga ik naar de sportschool.

 

Woensdag: Ook woensdag begint zoals eerder beschreven. Als de kinderen op school zitten schrijf ik nog wat of plan ik wat berichten in voor social media. Een kopje koffie drinken met een vriendin of even het winkelcentrum in komen ook regelmatig voor op deze ochtend. Zusje is ’ s middags vrij. Zo nu en dan komt er een vriendinnetje van haar bij ons spelen. Regelmatig ga ik met zusje naar de speeltuin of naar de kinderboerderij. ‘ s middags halen we samen zoonlief weer op uit het kdc. Ze vindt het altijd leuk om hier te komen. Voordat we thuis zijn is het (alweer) 15.45 uur en keuvelen we weer wat. Dit houdt meestal in dat zusje speelt met haar poppen of de toet toet auto’s, we met elkaar in de tuin picknicken en trampoline springen. Zoonlief pakt ook vaak de tablet. Hij ontspant daar goed mee. Hij zoekt zelf filmpjes op YouTube. Hij kijkt en luistert vaak naar kinderliedjes, filmpjes van windmolens, waterglijbanen en roltrappen. Hier geniet hij zichtbaar van! Als de kinderen ’ s avonds weer op bed liggen heeft Luuk training van de voetbal en kijk ik heerlijk naar een serie of film. Even relaxen met een kopje thee en een stukje chocolade. Of de hele reep. 😊

 

Donderdag: Ook donderdag begint hetzelfde. Als ik thuis ben uit het kdc ga ik gelijk aan het werk. Om twaalf uur haal ik zusje op en lunchen we weer samen. Om 13.00 uur gaat zij weer naar school en ik weer terug aan mijn schrijfwerk. Iets over 15.00 uur haal ik zusje weer op. Zoonlief wordt op donderdag door ons ambulant begeleider opgehaald uit het kdc. Hij gaat dan naar de paarden of ze gaat met hem fietsen. Ik ben deze middag samen met zusje. ’s Avonds heb ik dansles. Iets over 21.00 uur ben ik dan weer thuis. Meestal kijken Luuk en ik samen nog een serie voordat het lampje weer uit gaat.

 

Vrijdag: Ochtendritueel is inmiddels bekend. Als ik veel werk of deadlines heb werk ik ‘s ochtends nog een paar uur. Zo niet, dan trek ik graag wat baantjes in het zwembad of spreek ik af met een vriendin of mijn moeder. Ook mogen vrijdag de strijkplank, stofdoek en de stofzuiger weer uit de kast. ’s Middag is zusje vrij van school en is Luuk ook ’s middags regelmatig thuis. Als ik zoonlief weer heb opgehaald fietsen we met zijn allen nog een rondje en halen we patat bij de snackbar. Dan is het weekend pas écht begonnen!

 

Zaterdag: Luuk voetbalt op zaterdag en zusje heeft dan haar dansles. Ik ben deze ochtend met zoonlief. Ons momentje samen naast onze gezellige zwemmiddag op de dinsdag. Vaak fiets ik met hem op de duofiets. ‘ S middags ondernemen we vaak een activiteit met zijn vieren. Kinderboerderij, bos, strand. Met dit warme weer zijn we vaak bij een waterspeeltuin of het kinderbad in het Amsterdamse Bos te vinden.

 

Zondag: Starten we langzaam op. Brengen we een familiebezoekje of spreken we met vrienden af. Zwemmen we en chillen we weer in en om het huis. ’s Avonds als de kinderen op bed liggen pakt Luuk nog weleens zijn wielrenfiets of trek ik mijn hardloopschoenen of skeelers aan voor een rondje. Check ik nog even mijn werkmail en schrijf ik mijn boodschappenbriefje voor maandag.

 

Wij vinden dat we een goede balans hebben gevonden. Voor iedereen is tijd, ruimte en aandacht. Één op één momentjes en me-time. Ik ben lekker aan de slag met mijn schrijfwerk maar mijn gezin komt op nummer één!

 

Disclaimer: Ik heb een gemiddelde week omschreven. Vanuit mijn perspectief. Mijn bezigheden en die van mijn gezinsleden.

Ik heb er bewust voor gekozen om dit blog luchtig te houden en dus niet de (zware) zorgtaken uit te schrijven. Dit heb ik besloten uit respect voor mijn zoon en een stukje privacy.