Met deze zomerse temperaturen en mijn kleine waterratje blijf ik nog even in de waterpret. Zoals ik in dit blog schreef, een paar maanden geleden, zit zoonlief op zwemles. Hij vindt het heerlijk en oh wat is het belangrijk om hem wat zwemvaardigheden te leren. Wie weet behaald hij ooit op een dag een zwemvaardigheid of zwemdiploma.

Hij doet het erg goed, heeft veel schik en is enorm sterk. Menig man zou jaloers zijn op zijn armspieren. Ook is hij speels, snel afgeleid en is het concentratieniveau soms laag.

Zusje had het al weken over de zwemles van zoonlief en was erg nieuwsgierig. Ook zij is dol op water en kan niet wachten om met zwemles te gaan starten. Ik had het voor de zomervakantie met de zwemleraar hierover waarop hij voorstelde zusje eens mee te nemen naar de zwemles en haar mee te laten doen.

Een lach van oor tot oor toen ik zusje het nieuws bracht dat ze een keertje mee mocht zwemmen.

Lichtelijk nerveus reed ik de eerste schoolvakantieweek met zusje naar het kdc om zoonlief op te halen voor zwemles. Hoe zou hij reageren? Zwemmen is eigenlijk wel ‘echt’ het uitje van ons samen. Hij was blij verrast zusje te zien en reageerde met een lach toen ik vertelde dat zusje een keer mee ging zwemmen.

In het zwembad; zwembroek en zwempak aan bij de kinderen en ook ik mocht mijzelf weer in mijn zwempak hijsen.

Wat was het leuk! De zwemleraar verdeelde de tijd goed tussen de kinderen waardoor ze allebei aandacht kregen. Zoonlief sloofde zich erg uit voor zusje en wilde graag laten zien ‘hoe het moet’.

Zusje die thuis al diverse filmpjes had bekeken over zwemles op de tablet showde haar kunsten soepel aan de zwemleraar. We deden spelletjes en wedstrijdjes. Hand en hand sprongen ze samen van de kant. Om en om namen de zwemleraar en ik een kind onder onze hoede.

Dit was een groot succes wat voor herhaling vatbaar was en zo ook geschiede. Zoonlief presteert nog beter. Zijn concentratie is een stuk hoger. Hij geniet ervan dit met elkaar en in groepjes te doen. Een mooie ontwikkeling!

Zoonlief hangt regelmatig om mijn nek en vouwt zijn benen om mijn heupen als de leraar met zusje aan de slag gaat.

De blik in zijn waterige oogjes die ik dan van hem krijg, de grote lach en de natte kussen bevestigen dat er ook in deze activiteit met zijn drieën er nog genoeg geluksmomentjes tussen hem en mij samen zijn!