Het liep afgelopen zomer wat anders dan gepland. Luuk en ik hadden het idee om de laatste twee weken van de schoolvakantie vrij te nemen. Naast zusje die al vrij was, zouden we ook zoonlief  nog wat dagen thuishouden. Uiteindelijk had Luuk wat deadlines op zijn werk waardoor vrij nemen lastig ging en ook ik kreeg een aanbod voor een leuke schrijfopdracht waar ik op inging. De ‘zomervakantieflow’ was dus even ver te zoeken en dat hakte er -achteraf- bij mij meer in dan gedacht…

We hadden gezinstijd nodig was de conclusie. Het weekje vakantie in juni was heerlijk maar iets meer vrij konden we wel gebruiken. Een streep door de agenda’s dus. Vrije dagen werden opgenomen. Zusje had een paar dagen vrij van school en ook zoonlief mochten we een paar dagen thuis houden.

Wat wilden we doen? Luuk en ik mijmerden over samen een paar dagen op vakantie gaan maar dat voelde voor mij niet goed. Te vroeg. Hoewel ik het overdag heerlijk vind om mijn handen vrij te hebben en het fijn vind dat de kinderen op school en het kdc zitten, zo ben ik  ’s middags altijd weer blij dat ik ze om mij heen heb en ze ’s avonds heerlijk liggen te slapen als ik beneden op de bank zit. Dat zijn voor mij geluksmomentjes. We twijfelden om met zijn viertjes nog een kleine vakantie in het buitenland te vieren. Zo’n dag of vier. Met het vliegtuig naar een zonnig oord. De dagen daar met zwembad durfden we wel aan. Het vliegen op zich ook wel, als we niet té ver weg zouden gaan. Het wachten op het vliegveld en iets teveel onzekerheid vonden we toch nog te spannend.

Afzonderlijk van elkaar googelden Luuk en ik vakantie ideeën waarbij we heel toevallig op hetzelfde uitkwamen: een vakantiehuisje bij de Efteling. De kinderen zouden het allebei geweldig vinden. Door mijn schoonzusje werd ik eerder dit jaar al geattendeerd op de faciliteitenkaart die de Efteling verstrekt aan personen met een beperking. We zouden met deze kaart de reguliere wachtrijen kunnen beperken of kunnen wachten in een aparte ruimte bij de attractie om zo een relaxte dag op het park te kunnen beleven. Bij de gastenservice op het park kreeg zoonlief zijn faciliteitenkaart.

Door een huisje bij het park te boeken hadden we in drie dagen alle tijd om rustig het park te verkennen, pauzes in te lassen en als het toch teveel zou worden ons even terug te trekken in ons huisje. We hadden een prachtig huis! Net nieuw en tien minuten lopen van het attractiepark op een heel fijn plekje middenin de natuur. Mét stapelbed voor zusje!

We zijn gisteren weer thuis gekomen en het was geweldig! We wisten al dat zoonlief dol is op attracties. Die ervaring hadden we met eerdere bezoekjes aan Julianatoren en de kermis. Het ‘grappige’ is dat je zou verwachten dat dit veel te veel prikkels zijn voor zoonlief maar hij vindt het supermooi. Wachten in de rij is inderdaad een dingetje maar was via de faciliteitenkaart deze dagen geen issue. We zijn vriendelijk geholpen en alle medewerkers dachten enorm met ons mee.

We hebben in drie dagen alles gezien, gedaan en genoten. Zoonlief genoot vooral van actie, snelheid en de waterattracties. Met name de wildwaterbaan vond hij geweldig. Vooral toen de sproeier op een gegeven moment vol en dan bedoel ik ook echt vól op mij stond gericht. Schik dat hij had! Zusje houdt meer van het visuele en was groot fan van Jokie en Jet bij Carnaval Festival -met het ‘bekende’ liedje wat vervolgens de hele dag nog in je hoofd zit- en Symbolica. We hebben het sprookjesbos bezocht, meerdere shows bekeken en ook dat was een groot succes.

Ik heb oprecht drie dagen lang alleen maar lachende snoetjes gezien. Ook de 15.000, 17.000 en 11.000 stappen die we deze dagen gezet hebben liepen ze makkelijk mee.

Aan het eind van de ‘Eftelingvakantie’ zocht zusje een heliumballon van Jet en een lolly uit. Zoonlief kreeg een sleutelhanger van Jokie voor aan zijn schooltas en een drinkbeker.

Na de autorit van een uur waren we weer thuis. Lagen de kinderen ’s avonds weer te slapen in hun eigen bedje en trokken Luuk en ik opnieuw de conclusie. Herinneringen zijn gemaakt, we hebben alle vier enorm genoten. Dít noemen ze dus vakantie!

Disclaimer: ik word niet gesponsord door de Efteling. Wij hebben zelf voor deze vakantie gekozen en er een hele fijne tijd beleefd!