Nog één nachtje slapen en dan is het pakjesavond. Na het bezorgen van cadeaus zal Sinterklaas met zijn pieten weer vertrekken richting Spanje. Mijn kindjes zijn lief geweest dit jaar. Dat bleek uit de twee zakken cadeaus die de pieten afgelopen weekend al bij ons bezorgden.

In mijn vorige blog schreef ik al hoe goed de aankomst van de Sint ging en dat de schoentjes werden gezet. Op woensdag en zaterdag mogen zusje en zoonlief hun schoentje zetten. Gelukkig sliepen ze de nachten goed door en waren ze niet al voor dag en dauw nieuwsgierig naar de opbrengst in hun schoenen. Rond 7.00 uur liepen ze de trap af om vervolgens beneden slaperig het cadeaupapier van hun cadeautjes af te scheuren. Voor het eerst heeft zoonlief ook cadeautjes uitgepakt! Onwijs leuk om te zien dat de interesse voor speelgoed en het uitpakken ervan groeit.

Ook zijn we naar de Mega Sint Show in de Jaarbeurs in Utrecht geweest. Ja, je leest het goed! We hadden maanden terug al kaartjes besteld. In welke opstelling we zouden gaan lieten we nog even ‘open’. Omdat het de laatste tijd zo goed gaat met zoonlief, zijn geduld en prikkelverwerking en hij het Sinterklaasgebeuren steeds beter lijkt te begrijpen en geniet, besloten we met zijn viertjes te gaan. Uiteraard met een goede voorbereiding.

We namen de trein. Een vervoersmiddel wat ze allebei geweldig vinden. We gaan maar één of twee keer per jaar met de trein dus was dit een extra feestje. Treinkaartjes waren de avond daarvoor al online gekocht. De tijd zo uitgekiend dat we de -volgende morgen- gelijk de trein konden instappen toe we aankwamen bij het station. Na een ritje van zo’n twintig minuten kwamen we aan op Utrecht Centraal. Vanuit daar is maar een klein stukje lopen naar de Jaarbeurs.

Eenmaal aangekomen in de hal van de Jaarbeurs ging zusje op de foto met de smurfen en was er voor zoonlief (en andere kinderen die geen gluten mogen) een glutenvrije piet. Een lieve piet die in het dagelijks leven als ambulant begeleider voor kinderen met autisme werkt. Zij voelde zoonlief prima aan!

We hadden stoelen gereserveerd met genoeg ruimte. Geen mensen voor ons (wisseling van ring) en aan het gangpad. Superplekken merkten we al gauw. Alles was goed te zien voor de kinderen en we hadden daar genoeg ‘rust’ in de drukte. Ook wist ik waar ik heen kon gaan als het wel even teveel zou worden.

De kinderen genoten, wat een succes! Wederom een mijlpaal. Mijn grote wens om met het gezin activiteiten te ondernemen. Het lukt! Genieten met een grote G. Zelfvertrouwen voor zoonlief! Wat zijn we trots.

Afgelopen weekend hebben wij al pakjesavond gevierd. Samen met de oma’s en opa. Met cadeaus en lekker eten. Mijn kindjes zijn lief geweest dit jaar.