Gelukkig nieuwjaar! De beste wensen voor 2019. Dat het maar een goed, gezond en autismevriendelijk jaar mag worden!

Zo! We zijn na de intense, onrustige -ritme ver te zoeken-  decembermaand weer in januari beland. Ik lees dat veel mensen een beetje een ‘katergevoel’ hebben in januari en ze in een soort van gat vallen na alle decemberdruktes. Ik vind januari altijd heerlijk! Ik ben dol op de gezelligheid en sfeer van december maar vind het altijd ook wel weer meer dan prima dat alles nu weer ‘normaal’ is.

Decembermaand

Want ja, autisme en december gaat toch wat moeilijk samen. Wij mogen niet klagen want het ging eigenlijk hartstikke goed. We konden zoonlief middels het planbord goed op de hoogte brengen van wat er ons stond te wachten maar het blijven natuurlijk rare dagen. Een paar dagen kdc, dan weer een paar dagen thuis en zo herhaalde zich dat wel een paar keer. Zo hier een daar wat lastige momentjes maar al met al liepen de overgangen gelukkig goed. Bij overprikkeling werden er rustmomenten ingebouwd.

Wij zijn met Kerst en oud & nieuw veel thuis geweest daar waar dat gewoon veruit het prettigst werkt voor ons. We maakten kleine uitstapjes met het gezin maar goed te overzien. Zusje is twee weken vrij van school en het kdc van zoonlief is buiten de feestdagen om geopend. We hebben hem wel een dagje extra thuis gehouden maar hij is tussendoor ook naar het kdc geweest. Zo hadden Luuk en ik wat quality time met zusje wat ook belangrijk is. Luuk is anderhalve week vrij geweest waar we met zijn allen van hebben genoten.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

En zo zijn we weer in januari aanbeland. De eerste maand van het nieuwe jaar. De maand van het jaar waarin het ritme weer terug komt en gestart wordt met goede voornemens. Het begin van een nu nog leeg boek met 365 bladzijdes. Het verhaal staat nog niet vast maar zal met twaalf hoofdstukken dit jaar weer geschreven gaan worden. Ik ben heel benieuwd wat dit jaar voor ons in petto heeft. Ik hoop natuurlijk van harte dat de positieve en stijgende lijn door zal zetten in ik dit met jullie middels dit blog kan delen.

Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!