Kleine jongens worden groot! Toen zoonlief 6 maanden oud was, zijn wij verhuisd naar onze huidige woning. Voor zijn slaapkamer kozen we toen voor een ‘maritiem’ thema. Wit-blauw gestreept behang, blauwe vloerbedekking en gordijnen. Bootje op zijn vensterbank en visnet aan het plafond. Zijn bed en kledingkast zijn wit. Verder staat er een grote rieten mand op zijn kamer en een zitzak van Stoer! De twee schilderijen die hij heeft hangen zijn ook van Stoer!

In zes jaar heeft zijn kamer het een en ander te verduren gekregen. Zo zit zijn behang niet overal meer mooi op de muur en heb ik zijn vloerbedekking ook (te) vaak moeten schoonmaken.

Praktisch en prikkelarm

We willen dus graag een ‘nieuwe’ kamer voor zoonlief. Hij kan niet zelf aangeven wat hij mooi vindt dus ben ik zelf volop aan het neuzen op Pinterest. Hoewel interieur, stijlen en inrichten mijn interesse heeft kom ik er bij zoonlief zijn kamer er nog niet zo uit. Ik weet wel wat ik leuk vind, maar het moet ook praktisch, prikkelarm, en makkelijk schoon te maken zijn.

Zo wil ik het liefst laminaat op de vloer omdat dit een stuk hygiƫnischer is, maar laminaat is wel een stuk gevoeliger voor lawaai dan vloerbedekking. Denkend aan stampvoeten en nachtelijke springsessies van zoonlief waarbij vloerbedekking wel meer dempt (denk ik). Dat zullen onze buren ook fijner vinden.

De wanden heb ik het liefst wat rustiger (dus geen strepen) maar ook niet saai, in een vrij neutrale ontspannende kleur. Helaas zijn veel rustige, neutrale kleuren licht en ik wil liever geen besmettelijke kleur op de muur hebben waar je gelijk alles op ziet.

Stoere jongenskamer

De bedoeling is een stoere jongenskamer waar hij voorlopig weer mee vooruit kan. Veranderingen zijn moeilijk voor zoonlief dus liever dan niet te vaak! Verder komen er geen extra meubels bij aangezien zoonlief overal op klimt en zo dus niet in de verleiding komt dit te gaan doen. Met name ’s nachts is dit erg fijn. šŸ˜‰

Ik weet dat veel moeders mijn blog lezen maar ook professionals in de zorg. Ik ben heel benieuwd naar jullie kinderkamers en of jullie ideeƫn hebben. Waar letten jullie op bij de slaapkamer?

Deze foto’s geven een beetje de sfeer aan waar ik aan zit te denken. Wat grijstinten met steigerhout.

De planning is om aankomende zomer zijn kamer aan te pakken. Tot die tijd varen en dromen we nog even in maritieme sferenā€¦