De eerste maanden van het jaar zijn alweer verstreken dus hoog tijd voor een kleine voorjaarsupdate. Wat speelde er de afgelopen maanden allemaal?

Autismegeleidehond

We wachten nog steeds met smart op onze autismegeleidehond. De afgelopen maanden heb ik een paar keer contact met het KNGF gehad maar helaas is er tot dusver geen match. We staan nu bijna tien maanden op de wachtlijst. Hoewel geduld een schone zaak is en we ook simpelweg geen andere keus hebben, wordt het verlangen wel met de dag groter. Wanneer zal het belletje komen dat er een match is? Wat voor hond is het, wat is zijn naam en hoe ziet hij eruit? Wij zijn er helemaal klaar voor en willen zo graag onze viervoeter in ons gezin opnemen! We blijven duimen dat het nu snel zal gaan gebeuren…

Zwemlessen

De zwemlessen gaan erg goed! Zowel met zoonlief als met zusje. Zoonlief kan zich al aardig redden en zwemt op zijn manier. Zusje gaat als een speer. Tot haar vijfde verjaardag in juni zal ze meezwemmen met zoonlief en dan gaat ze bij ons in de woonplaats op zwemles. Doordat ze eigenlijk al heel goed zwemt mag ze een paar baden overslaan en zal ze na de zomervakantie opgaan voor haar A-diploma.

Na de zomer zal zoonlief weer alleen gaan zwemmen. In de vakanties is zusje er natuurlijk wel bij voor hoelang ze dat leuk vindt!

Zorg

Ook zijn we bezig met het uitbreiden van ons netwerk en ondersteuning voor de zorg voor zoonlief. Zo zijn we hard op zoek naar een ambulant begeleider voor de woensdagmiddag en zijn we concreet bezig met het regelen van zaterdagopvang (om de week). Alles stap voor stap zodat we er rustig aan kunnen wennen. Voor alsnog is de zorg te doen maar we moeten ook aan de toekomst denken. Niet alleen voor onszelf maar ook voor zusje. Het zou erg fijn zijn om wat meer onze handen vrij te hebben. Dat weekend weer iets meer als weekend voelt.

Vakantie

We gaan deze zomer voor het eerst ‘echt’ op vakantie. Met zijn viertjes. Met het vliegtuig, naar Mallorca. We hebben er onwijs veel zin in, en durven het dit jaar voor het eerst aan. We gaan een paar dagen dus niet te lang. Uiteraard is alles tot in de kleinste detail ‘zoonlief-proef’ geregeld en de eventuele lastige momentjes laten we maar gebeuren… Alles wat we hebben kunnen ’tackelen’ is getackeld. We gaan het zien en beleven. De voorpret is in ieder geval al volop genieten!

Al met al gaat het goed. Goed zoals ik in mijn vorige blog schreef. Zoals jullie inmiddels wel weten is zoonlief echt een buitenkind dus het is heel fijn dat het buiten ook steeds zonniger en warmer wordt. Dan is naar buiten gaan natuurlijk ook een stuk aantrekkelijker. Zo krijgt de duofiets ook weer veel meer beweging en hebben we de speeltuin met kabelbaan ontdekt wat nu favoriet is.

Lente: Laat alles maar groeien en bloeien, dan is hij op zijn mooist.