Van kleins af aan heb ik brede en uiteenlopende interesses. Vaak ‘matchen’ ze op het eerste gezicht totaal niet. Ook in mijn volwassen leven is dat niet veranderd. Zo loop ik maandelijks op zaterdagmiddag biertjes te tappen bij de voetbalvereniging in een spijkerbroek met gaten, T-shirt en mijn gympen aan, en zo trek ik op maandag met hetzelfde gemak mijn kokerrok uit de kast met blouse en hoge hakken voor een zakelijke bijeenkomst. Ik vind het allebei mooi. Allebei even leuk. Geeft allebei energie.

Afdwalen

Zo kan ik nog tientallen voorbeelden noemen maar die zal ik jullie besparen. Dit blog gaat namelijk over focus en zo dwaal ik af. Iets waar ik van mijzelf weet waar ik alert op moet zijn.

Ik ben een extravert persoon. Een hooggevoelige dat wel. Soms verraderlijk omdat na al het extraverte ook ik graag ontprikkel en rust nodig heb. Of mijn laptop om te schrijven of te dichten…

De valkuil van mijn extraverte en veel dingen leuk vinden, is dat soms mijn focus van wat écht belangrijk is afdwaalt.

De afgelopen jaren heb ik steeds meer geleerd en leer ik nog steeds om mijn focus goed te bewaren. Om zo nu en dan een stapje terug te doen (in bijvoorbeeld mijn werk) als mijn lijf, hoofd en gezin daar om vraagt.

Vaardigheid

Focus is een vaardigheid die steeds meer in mijn systeem aanwezig is. Juist bij autisme is het zo belangrijk om te observeren en in te spelen op de behoefte van zoonlief. Door soms uit de absorptie te stappen het grote geheel te bekijken. Met open blik van een klein afstandje naar de kern. Focus op hetgeen wat nodig is.

Gezin

Zoals ik in dit blog een paar weken geleden eerder schreef, proberen we zoveel mogelijk in het hier en nu te leven. Er staan wat veranderingen in ambulant begeleiding en (zaterdagopvang) op het programma en wat zorgafspraken volgen binnenkort. Ook heeft zusje nu meivakantie en wilde ik graag wat meer qualitytime met haar doorbrengen. Dat is goed gelukt en zo waardevol. Mijn trouwe volgers hebben vast gemerkt dat mijn blog daardoor op een wat lager pitje kwam te staan maar dat was even niet anders.

Ik blijf gefocust op de behoefte van zoonlief en ons gezin zonder daarbij mijn eigen behoeftes weg te cijferen. Om tijd te maken voor mijn hobby’s en ontspanning. Of dat dan met een Micky Mouse trui aan is, of met een net colbertje.