We zijn alweer halverwege het jaar dus hoog tijd voor een kleine zomerupdate. Wat speelde er de afgelopen maanden allemaal?

Weekend weg

In april zijn we een weekend naar Zeeland geweest. Het ging hartstikke goed en was erg gezellig. Na dit weekendje weg kwam voorzichtig het idee om deze zomer ook op vakantie te gaan. We durfden het wel aan. Afgelopen juni zijn we ook daadwerkelijk op vakantie geweest. Naar Mallorca. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat deze vakantie meer dan geslaagd was. Hier kun je het vakantieverslag nog eens teruglezen.

Zwemles

Zoonlief gaat erg goed met zijn zwemles. Op zijn manier, maar hij kan zich goed redden in het diepen zonder kurkje. Net voor de zomervakantie is zusje begonnen met haar eigen zwemles en gaat ze -buiten de vakanties om- niet meer mee naar de zwemles van zoonlief. Ze heeft al een grote voorsprong door alle lessen die ze gevolgd heeft dus mocht al wat badjes overslaan. Nu voor zusje op naar haar diploma A en voor zoonlief hopen we dat er een zwemvaardigheid inzit. We boeken progressie en zwemmen lekker door…

Dieet

Zoals jullie hier konden lezen zat, ja zat, zoonlief op een gluten- en melkeiwitvrijdieet. We voelden ons hier erg goed bij en vonden hem meer gefocust. Wel merkte we dat het effect wat we zagen afnam naar een aantal maanden. Na lang wikken en wegen en alle voor en tegens tegen elkaar af te zetten kwamen Luuk en ik tot de conclusie dat het dieet meer minnen dan plussen had. Geleidelijk zijn wij gluten en melkeiwit weer gaan gebruiken in zijn voeding. Zoonlief reageerde hier goed op en inmiddels sluiten we deze ingrediënten niet meer uit zijn voedingspatroon. Hij heeft geen terugval gehad en blijft het gelukkig goed doen zoals het nu al maanden gaat.

Weer terug in het ritme

Verder gaat het eigenlijk erg goed. We hebben een fijne zomervakantie gehad met structuur en regelmatig ook ruimte voor uitjes en uitspattingen. Wij genieten nog van de laatste week vrij voordat we begin september allemaal weer aan de slag gaan. Zusje gaat naar groep 2 en zoonlief blijft in zijn vertrouwde groep zitten op het kdc. 

Hoe was jouw zomer?