2020, we staan aan de start van een nieuw decennium. (Ook) bij ons is de afgelopen 10 jaar veel gebeurd. Zo trouwden Luuk en ik in november 2010. Zoonlief werd in 2012 geboren, het jaar waarin wij ook verhuisden. In 2014 zag zusje het levenslicht. Intensieve en stressvolle jaren volgden met diagnoses van zoonlief en de hectiek van een jong gezin. In 2019 werd het gezinsgeluk compleet met de komst van onze Buddy.

Hoewel iedere dag een nieuwe dag is met nieuwe kansen, voelt januari toch altijd weer een beetje als een nieuw begin. Wat zal er dit jaar allemaal gaan gebeuren?

Onderzoeken

Op dit moment staan wij met zoonlief al een paar maanden op een wachtlijst voor meer onderzoek naar zijn autisme en beperking. Naast de diagnose autisme en verstandelijke beperking door de psycholoog zijn wij heel benieuwd of we meer antwoorden kunnen krijgen doormiddel van onderzoek naar zoonlief zijn: hersen(ver)werking, genetica, bloedonderzoeken en lichamelijk onderzoek. We verwachten over een paar weken met dit traject te starten.

Spraakcomputer

Ook zijn we met de logopediste van het kdc en een organisatie gespecialiseerd in communicatie-hulpmiddelen bezig met de aanvraag/aanschaf van een spraakcomputer. Zoonlief heeft een goed woordbegrip en kan categoriseren. Eveneens een hoopvolle ontwikkeling waarmee we zijn communicatie hopen te stimuleren en verder te ontwikkelen.

(T)huis

Zoals ik vorig jaar maart al schreef wilde ik zoonlief zijn kamer afgelopen zomer graag opknappen. Door diverse omstandigheden en druktes bleef dit project maar liggen. Ik heb besloten dit nieuwe jaar klussen in en om het huis eerder aan te pakken en te zorgen dat niet alleen de basis thuis maar ook de letterlijk de basis in huis in orde moet zijn. Hoewel (kleine) verbouwingen en klussen ook energie kosten, weet ik dat het resultaat het altijd dubbel en dwars waard is. Van het eindresultaat kan ik enorm genieten. Volgende week beginnen we met het opknappen van zoonlief zijn kamer. Zin in!

Vakantiegeluk

Verder hopen we dit jaar weer een fijne zomervakantiebestemming te vinden en het vakantiegeluk van afgelopen zomer te herbeleven.

Persoonlijk doel

Mijn eigen persoonlijke doel is om vooral goed te blijven focussen. Te weten wat ik belangrijk vind voor mijzelf en ons gezin en daar naar te handelen. Om wat beter voor mezelf te zorgen en goed te blijven aarden. Om de rust en stabiliteit zoveel mogelijk te waarborgen.

Hoop

We blijven hopen. Hopen op wonderen. Kleine en misschien zelfs grote. Hoop doet leven zegt mijn moeder altijd.

Geloven

We geloven in zoonlief. In zijn kunnen en zijn ‘zijn’. In zijn schoonheid die soms ook heel moeilijk is maar die ons zoveel leert. We geloven in de toekomst en houden daarmee ook de hoop.

Liefde

Liefde is alles.

Ik wens jullie een goed 2020. Met hoop, geloof (in jezelf en de ander) en héél veel liefde.