Vorig jaar vertelde ik jullie al over de plannen voor een ‘nieuwe’ slaapkamer voor zoonlief. Een paar weken geleden gingen we een weekend aan de slag en is zijn kamer weer helemaal fris en opgeknapt!

Toen zoonlief zes maanden oud was, verhuisden wij naar onze huidige woning. Van zijn autisme en beperking toen nog geen weet en ruilden we zijn babykamer met pasteltinten in het oude huis in, voor een ‘stoere’ jongenskamer in maritiem thema.

zoonlief zijn ‘oude’ slaapkamer

In de daaropvolgende jaren heeft de kamer heel wat te voorduren gekregen. De vloerbedekking heeft veel boenbeurtjes moeten verdragen, en in een woede uitbarsting van zoonlief -een paar jaar geleden- moest zijn behang het ontgelden. Kortom: tijd voor iets nieuws!

Vloer

Als basis vind ik het belangrijk dat de vloer goed schoon te maken is, en het een neutrale tint heeft. Het is een klik Pvc vloer geworden. Pvc heeft de eigenschap dat het goed te reinigen is en geluiddempend is. Dit is met name fijn voor de nachtelijke springpartijtjes van zoonlief!

Muren

Op de wand heb ik redelijk neutraal behang gekozen in een warme groene tint. Het groen straalt rust uit en is een heel stuk minder hard en druk dan het vorige blauwe behang. Één wand is lichtgrijs en heeft een bladeren motief. Dit ‘breekt’ de kamer en maakt hem fris. Zoonlief is gek op de natuur. We vinden dit echt bij hem passen!

Accessoires

Ik heb een combinatie gemaakt van oude accessoires die al in zijn kamer waren (om een vertrouwt gevoel te houden) en nieuwe spulletjes om zijn kamer te ‘up graden’ naar zijn leeftijd en nieuwe sfeer.

Het kleed wat in zijn kamer ligt komt uit de kringloopwinkel en was nog helemaal nieuw! Voor €15,- heb ik het gekocht. Zolang het kleed er mooi bij blijft liggen en er geen ‘ongelukjes’ op gebeuren blijft dit warme kleed liggen. Een duur kleed vind ik zonde maar dit was natuurlijk een gelukstreffer waar ik erg blij mee ben. Zo toch warme voetjes voor zoonlief als hij zijn bed uitstapt. Mocht het wel snel vies worden is het voor dat geld geen issue om het kleed weg te gooien.

Lief!

De schilderijtjes aan zijn wand zijn van Lief!. Deze hingen al in zijn vorige kamer en vond ik nu ook goed passen omdat de kleuren terug komen in het behang. Ook de zitzak is van Lief! en heeft weer zijn vertrouwde plekje in de hoek van de kamer gevonden.

De kapstok is van Riverdale. In ons vorige huis diende hij ook als kapstok en nu hangt hij bij zoonlief. Met mandjes, plantjes en dieren heeft het een beetje een natuur/jungle sfeertje. De aap die in de hoek hangt komt ook bij de kringloopwinkel vandaan. Mijn moeder heeft touw gevlochten en de aap vastgemaakt. Een speels effect waar zoonlief graag naar kijkt! Ik heb ook wat nieuwe dekbedovertreksets gekocht die mooi bij zijn nieuwe kamer passen.

zoonlief zijn ‘nieuwe’ slaapkamer’

De hele ‘operatie’ heeft drie dagen geduurd. Prima tijdsbestek dus. Gelukkig heeft zoonlief geen last gehad van de verandering en bleef hij goed slapen. Iets wat ik van te voren best even spannend vond. We zijn enorm blij met zijn nieuwe kamer en ook zoonlief komt er graag.

Soms zijn verandering best moeilijk. Soms gaan verandering eigenlijk heel makkelijk en natuurlijk. Een natuurlijke nieuwe kamer!