‘ Tweelingen is het astrologische teken van mensen die geboren zijn tussen 21 mei en 22 juni. Tweelingen zijn veelzijdig, snel -zowel mentaal als fysiek-. Ze zitten barstensvol energie en vitaliteit.’

Als zoonlief een paar dagen eerder geboren zou zijn, was hij van sterrenbeeld Stier. Als zusje een dag later geboren zou zijn, was ze van sterrenbeeld Kreeft. Zoonlief is geboren op 23 mei, zusje op 21 juni. Dat maakt dat ze beiden het sterrenbeeld Tweelingen zijn. Mijn Tweeling, Ying Yang.

Er is mij weleens gevraagd of ze echt een tweeling zijn. Zoonlief is wat klein voor zijn leeftijd en zusje wat langer waardoor er tussen die twee in lengte niet zoveel scheelt. Ze hebben dezelfde blik in hun ogen. Dat het broer en zus zijn kun je inderdaad goed zien, maar tweeling zou ik niet zeggen. Ze zijn namelijk totaal verschillend. Alhoewel…

Veel dingen die zoonlief niet heeft en doet heeft zusje in overvloed. Waar zoonlief op veel gebieden achter zijn kalenderleeftijd loopt, loopt zusje voor. Waar zoonlief niet met woorden spreekt, kletst zusje de oren van je hoofd. Soms zeg ik weleens, konden ze beiden maar wat aan elkaar geven.

Maar bij nader inzien, doen ze dat eigenlijk ook wel. Zoonlief leert enorm van zijn jongere zus die in veel het voorbeeld geeft en zusje leert van zoonlief zijn wereld. Ik durf te zeggen dat Luuk en ik behoorlijk getraind zijn in het herkennen van de behoeftes van onze zoon Ying en dochter Yang. Het streven naar balans, rust, liefde en écht gezien worden zijn sleutelwoorden in ons gezin.

Hoewel de verschillen groot zijn, met name in ontwikkeling, zijn het beiden enorme sportieve, energieke en vrolijke kinderen. In hun karaktereigenschappen schelen ze eigenlijk helemaal niet zoveel. Net zoals hun sterrenbeeld beschrijft!

Mijn Tweeling. Zo verschillend, zo hetzelfde. Mijn Ying Yang in balans.