De komende weken neem ik jullie mee in onze (school)zomervakantie. Deze weken blijft zoonlief naar het kdc gaan en Luuk is ook nog niet vrij. Vermaken wij ons nog een beetje? Is er tijd voor ontspanning of blijven er druktes zoals altijd, als je niet op vakantie gaat? Lees gezellig mee!

Start ambulant begeleider

Begin dit jaar begon onze zoektocht naar een ambulant begeleider voor één zaterdagavond per maand zodat Luuk en ik samen weg kunnen. Na een oproep kregen we veel leuke en enthousiaste reacties en na een selectieronde hebben we een hele leuke, lieve en kundige begeleider gevonden. Eigenlijk zouden we in maart dit jaar starten maar door corona hebben we dit verschoven. Aan het begin van de zomervakantie was het dan wel eindelijk zover. Ze heeft gezellig met ons meegegeten en we hebben alles uit kunnen leggen en laten zien. Over een paar weken starten we voor het ‘echie’ en gaan Luuk en ik samen op pad.

Bij oma logeren

Eén van de dingen die op zusje haar vakantielijstje stond: ‘bij oma logeren’. Zusje komt altijd graag bij beiden oma’s en vindt het heerlijk even extra vertroeteld en verwend te worden zoals dat bij oma’s gaat. Wij hebben quality time met zoonlief en zonder onze kletskous in huis is het een heel stuk stiller in huis.

Bibliotheek

Ook wilde zusje graag een extra keertje naar de bibliotheek. Normaal verleng ik boeken nog wel eens, deze keer dus niet. Ze heeft weer een mooie stapel boeken uitgekozen. ’s Avonds voor het slapen gaan een verhaaltje is een vast ritueel. Ze vindt het heerlijk en ik ook. Leuk om te zien dat ze langzaamaan alle letters en wat woorden herkent. Ze is super enthousiast dat ze na de vakantie eindelijk in groep drie écht leert lezen en schrijven.

Tuin opknappen

Echt groene vingers heb ik niet, maar ik ben dol op planten en bloemen. In onze woonkamer staan er heel wat die ik met precisie verzorg. De planten buiten is een ander verhaal… In ‘Lock-downtijd’ is mijn enthousiasme voor de buitenplanten gegroeid.

Dit strookje groen stond er al een tijdje verwaarloosd bij. Nu staan er mooie vaste planten. Dit jaar nog klein en groen, volgend jaar zomer hopelijk een mooie bloemenzee!

Zaterdagopvang

We kregen goed bericht over de zaterdagopvang. Na maanden gesloten te zijn, gaat de zaterdagopvang weer open. Fijn voor zoonlief die het daar enorm naar zijn zin heeft en fijn voor ons om even te ontspannen.

Bloedonderzoek

Zoals ik jullie in dit blog vertelde stond er dit jaar het een en ander op stapel qua ontwikkeling en onderzoek voor zoonlief. Ik wilde graag bloedonderzoek bij ons om meer te weten te komen over eventuele afwijkingen en of zoonlief zijn autisme en verstandelijke beperking via DNA aan te tonen zou zijn. Tegenwoordig valt daar al veel vanaf te lezen. Door een enorm kundig team zijn we in het ziekenhuis goed geholpen. Over een paar maanden komt de uitslag.

Duofiets

Ook mochten we samen met zoonlief afgelopen week een nieuwe duofiets uitproberen. De huidige fiets wordt slecht en met de vele kilometers die we fietsen (met name Luuk) zou trapondersteuning heel gewenst zijn. De nieuwe fiets is heel gaaf en kan heel snel! Met een levertijd van zo’n 10 weken duurt het nog wel een tijdje voor hij er is, maar hé, superfijn dat hij eraan komt!

Zwembad

De komende dagen beloofd gigawarm te worden dus koelen we graag af in ons zwembadje in de tuin. De kinderen vermaken zich er prima en zijn er met warme dagen vaak in te vinden.

Zoonlief vermaakt zich goed in het water!

Oud Valkenveen

Mijn jaarlijkse vriendinnenuitje mét dochters stond afgelopen weekend op de planning en dit jaar werd het pretpark Oud Valkenveen. We hebben ons er goed vermaakt. Luuk heeft samen met zoonlief een groot stuk met Buddy gewandeld, gefietst op de duofiets en ‘ s middags formule 1 gekeken. ‘S avonds aten we met zijn viertjes patat en burgers van McDonald’s om een leuk weekend af te sluiten.

Op naar week 3&4 van de vakantie. Tot over 2 weken!

Op zondagochtend laten we altijd met zijn vieren buddy uit