De afgelopen weken heb ik jullie meegenomen in onze (school)zomervakantie. Deze laatste twee weken was Luuk ook vrij. Zoonlief was ook extra thuis.

Aan het begin van de vakantie maakte ik met zusje een lijstje met activiteiten die ze deze vakantie graag wilde doen. Wat kleine dingen heb ik met haar gedaan, maar de ‘grote’ uitjes bewaarden we voor deze weken. Deze laatste twee weken stonden dus ook in het teken van quality time met zusje.

Dino World

Zusje wilde vorig jaar al heel graag naar Dino World, maar toen kwam het er niet van. Dit jaar wel. Op een regenachtige dinsdagochtend, waren we te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Zusje vond het leuk de dino’s te zien en de feitjes erover te horen.

Duofiets

Ja! Hij is er! Onze nieuwe duofiets. In dit blog vertelde ik jullie dat er een nieuwe duofiets werd aangemeten. De levertijd zou erg lang zijn, maar de leverancier had er nog één op voorraad. Geheel tegen onze verwachting in kon hij gelijk geleverd worden. Wat een meevaller! Inmiddels hebben we de eerste ritjes al gemaakt en zijn we er enorm blij mee. Zoonlief vindt fietsen heerlijk. Wat een verademing zo’n trapondersteuner. Heel fijn!

Bootje varen

De afgelopen jaren huurden we ieder jaar een bootje, om een dag te varen. Dit jaar kon Buddy ook mee. We hebben het heerlijk gehad op het water. Zusje en Luuk hebben zelfs nog gezwommen in de plas.

Buddy geniet van het zonnetje!

Oma logeren

Een paar weken geleden had zusje bij mijn moeder gelogeerd. Bij de andere oma logeren stond ook hoog op haar lijstje. Het was heel gezellig. Een bezoekje met oma aan de bios maakte het slaapfeestje compleet!

Bowlen

‘Vroeger’ ging ik regelmatig met mijn ouders en broer bowlen. Ik heb daar zulke leuke herinneringen aan dat Luuk en ik zo’n anderhalf jaar geleden voor het eerst met zusje gingen bowlen. Ook zij vindt het spelletje leuk en is erg fanatiek. Ook hier is een nieuwe traditie geboren, en zijn we inmiddels in schoolvakanties al een aantal keer naar de bowlingbaan geweest.

Ballorig

Een bezoekje aan ballorig mocht voor zusje ook niet ontbreken. Zoonlief was ook mee, en samen hebben ze zich heerlijk vermaakt. Ik vind de ontwikkeling die zoonlief maakt in zijn spel zo leuk om te zien. Hij heeft volop geklommen en gegleden van de klimbaan. Er was zelf soms echt een wisselwerking in het spel tussen hem en zijn zusje. Een geluksmomentje!

Corpus

Ook een bezoek aan corpus stond op zusje haar lijstje. Met zijn drieën hebben we de ‘reis door de mens’ gemaakt. Een leuke en leerzame ervaring!

We hebben een prima vakantie gehad. Met weinig zorgafspraken en verplichtingen. Tijd voor onszelf en elkaar. Gisteren zijn we allemaal weer naar school en aan het werk gegaan. Zusje is gestart in groep drie en zoonlief blijf in zijn vertrouwde groep op het kdc.