De dagen worden korter en het eind van het jaar komt alweer inzicht. Hoog tijd voor een kleine najaarsupdate. Wat speelde er de afgelopen maanden allemaal?

Spraakcomputer

In april vertelde ik jullie over de aanvraag voor een spraakcomputer. Inmiddels is de aanvraag al bijna een jaar geleden de deur uitgegaan en wachten we nu -na een eerste afwijzing van de verzekeraar- op goedkeuring om dan niet de spraakcomputer zelf te vergoeden, maar ‘alleen de app’. De computer schaffen we dan wel zelf aan. Hopelijk horen we snel meer, want zowel de logopediste, begeleiders als wijzelf willen hier graag met zoonlief mee aan de slag gaan.

Buddy

Inmiddels is Buddy 1 jaar bij ons en is hij niet meer weg te denken uit ons gezin. Door de huidige maatregelen komen zoonlief en buddy niet meer in winkels/drukte dus is Buddy vaker een huishond dan een hulphond deze dagen maar dat vindt Buddy niet erg! Wij ook niet hoor, we blijven hem wel trainen en alert houden, maar hij geniet ook wel van zijn lekkere hondenleven…

Puppypleeggezin

Ook hebben we afgelopen zomer het puppypleeggezin van onze Buddy ontmoet. Erg leuk om de verhalen en foto’s van ons hondenmaatje te horen en te zien. Het gezin is erg blij dat Buddy het zo naar zijn zin heeft bij ons en hij ons veel blijdschap en vrijheid geeft.

Zwemles

Helaas ligt de zwemles van zoonlief al vanaf maart stil door corona en zal dit op zijn vroegst volgend jaar weer starten. Begrijpelijk maar een flinke tegenvaller. We hebben wel geïnformeerd (in overleg met zijn huidige zwemleraar) wat de mogelijkheden zijn bij andere zwembaden voor nu, maar niets daarvan is toepasbaar. We gaan wel wat vaker met de kinderen zwemmen in het weekend en hopen dat zoonlief in het nieuwe jaar weer kan gaan zwemmen. De zwemles van zusje is wel weer gestart en inmiddels heeft ze haar A diploma gehaald en mag ze einde deze maand op voor haar B diploma.

Groei!

De zomerzon heeft de kinders goed gedaan. Alle zomerkleding is weggebracht naar het goede doel want alles is te klein! Beiden zitten ze nu in een grotere kledingmaat dus dat werd lekker shoppen voor een nieuwe najaars/winter garderobe!

Balans

Het gaat erg goed de laatste tijd. De kinderen zitten goed in hun vel. Zusje zit in groep 3 en heeft het enorm naar haar zin. ‘’Eindelijk lezen, schrijven en rekenen’’ zegt ze, waar ze zich al tijden op verheugde. Ook zoonlief gaat erg goed. Hij wordt steeds wijzer en rustiger. Lijkt situaties steeds beter te begrijpen en groeit echt in zijn begrip. Kortom het gaat goed! We proberen deze flow vast te houden.

Liefs,

Melanie