Twee jaar geleden schreef ik dit blog over het slapen van zoonlief. Na jaren van slapeloosheid gingen we op zoek naar manieren om zoonlief beter te laten slapen. Op het moment dat ik hulpmiddelen in wilde zetten, sliep zoonlief ‘ineens’ door. We waren blij en opgelucht!

Inmiddels slaapt zoonlief al jaren redelijk. Inslapen gaat goed, doorslapen meestal ook wel, maar hij is wel altijd heel vroeg wakker. In zomertijd houdt dat in tussen 6.30 en 7.00 uur, in wintertijd is het tussen 5.30 en 6.00 raak. Je zou zeggen dat dat uur verschil wel wegtrekt na een tijdje maar helaas is dat bij zoonlief niet het geval.

Luuk en ik balen dus ook altijd als de wintertijd weer aanbreekt en we ons weer opmaken voor een halfjaar heel vroeg je bed uit. Ik pakte mijn blog over slapen er weer bij en ging toch weer nadenken over eventuele oplossingen.

Niet lang daarna las ik een artikel wat ging over het verzwaringsdeken. Door de diepe druk van zo’n verzwaringsdeken kunnen je spieren beter ontspannen. Voel je je geborgen, alsof je stevig wordt geknuffeld. Het verzwaringsdeken is nooit helemaal uit mijn gedachten geweest. Dit was toch wel het moment om zo’n deken aan te schaffen.

Via Amazon bestelde ik een betaalbare variant. Eerst maar eens kijken of dit wat voor zoonlief zou kunnen zijn. De eerste nacht had ik het verzwaringsdeken op zijn dekbed gelegd. Vakkundig trapte hij het dekbed + deken van zijn lijf. Als een zwaar hoopje vond ik het deken de volgende vroege morgen aan zijn voeteneinde. Dit was zo niet de bedoeling. Met naald en draad heeft mijn moeder het verzwaringsdeken aan zijn dekbed vastgenaaid. Bed weer opgemaakt en niets van het verzwaringsdeken te zien. Zijn dekbed is alleen drie kilo zwaarder.

De volgende morgen werd zoonlief 7.00 uur wakker! Daar werden we blij van. De komende nachten concludeerde we dat het een toevalstreffer was, want de 7.00 uur hebben we niet meer aangetikt maar eerlijk is eerlijk regelmatig halen we nu 6.30 uur.

Hoe dan ook zijn we tevreden met het verzwaringsdeken. Zoonlief draait een stuk minder in zijn bed, en hij lijkt er iets beter door te slapen. In ieder geval niet slechter. We geven het de tijd.

Voor zijn bed opmaken heb ik wel even mijn spierballen nodig maar alle extra slaapminuten zijn meegenomen.

Nog vier maanden, dan is het weer zomertijd…