De eerste maanden van het jaar zijn alweer verstreken dus hoog tijd voor een kleine voorjaarsupdate. Wat speelde er de afgelopen maanden allemaal?

Spraakcomputer

Eindelijk, na tweeënhalf jaar wachten is het zover. We hebben de spraakapp. De computer/tablet werd niet vergoed door de zorgverzekering dus die hebben we zelf aangeschaft. De app werd uiteindelijk na zo’n lange tijd wel toegewezen. Zelfs zo’n app is behoorlijk prijzig waardoor we toch het geduld hebben opgebracht om het via de zorgverzekering te laten lopen. Vorige week hebben de logopediste van zoonlief en ik een ochtend instructie gehad en de rest van de week was ik druk met de app voorzien van woorden/afbeeldingen. De eerste oefenmomenten met zoonlief hebben we gehad. Binnenkort zal ik in een uitgebreider blog over de spraakapp vertellen.

Prikkelverwerking

Vorig jaar kwam er bij een groot onderzoek wat aandachtpunten naar boven met betrekking tot de prikkelverwerking van zoonlief. De afgelopen tijd hebben de behandelcoördinatoren van het kdc zoonlief volop geobserveerd. Binnenkort gaan we de resultaten bespreken.

Zwemmen

Zoonlief heeft inmiddels al meer dan een jaar geen zwemles meer gehad. Hopelijk start dit snel weer, want het was ons uitje van de week. Gelukkig was het vorige zomer mooi weer, waardoor we vaak bij de zwemplas te vinden waren. Ook de laatste maanden van 2020 -voor de strengere Lock down- zijn we regelmatig op zondag met het gezin gaan zwemmen. Ik kan niet wachten om met zoonlief weer naar zwemles/sport te gaan.

Tanden wisselen

Zoonlief is inmiddels volop aan het wisselen. Dat liet lang op zich wachten (hij wordt volgende maand alweer negen!) maar nu heeft hij aardig wat tanden uit zijn mond. Volgende week hebben we weer een afspraak bij de tandarts.

Zusje

Met zusje gaat het goed. Ze heeft het enorm naar haar zin op school en doet het erg goed. Ook aan haar hobby’s dansen en voetbal besteed ze veel aandacht en tijd.

Met Luuk en de kinderen gaat het goed en ik ben blij dat de kids overdag lekker naar school en het kdc kunnen. Met mij gaat het redelijk. Ik geniet van het voorjaar en het opknappen van onze tuinen. De tulpen bloeien, de magnolia is bijna uitgebloeid en de zomerbloeiers komen langzaam weer op.

Zonder teveel uit te weiden, een dierbare van mij is ziek en dat maakt me verdrietig. Maar zoals altijd houden we hoop en blijven we positief. Dat de zon maar vaak mag gaan schijnen.