Allereerst wil ik heel graag al mijn nieuwe volgers welkom heten! Ondanks dat mijn blog de laatste tijd op een wat lager pitje staat, weten jullie mij nog altijd te vinden. Waarom mijn blog wat minder vaak verschijnt, zal ik jullie hierbij delen. Mijn weken zijn namelijk goed gevuld. Net zoals de weken van alle vaders en moeders hoor, vermoed ik!

Jaren geleden nam ik jullie al mee door mijn week, en nu, drie jaar later doe ik dat nog een keer!

Maandag

Nieuwe week! Mijn wekker gaat om 7.15 uur. Nadat we allemaal ontbeten hebben, aangekleed en gewassen zijn en Buddy is uitgelaten, breng ik zusje naar school. We wonen dichtbij school -en ze mag bijna alleen- maar zo in het begin van het schooljaar met alle nieuwe indrukken en leerstof vindt ze het ook nog wel heel gezellig dat ik haar breng. Dat vind ik ook! Luuk brengt op maandag zoonlief naar het KDC.

Als ik thuis ben ga ik boodschappen doen en staat de rest van de maandag in het teken van het huishouden. Maandag is poetsdag. Halverwege de middag haal ik zusje uit school en daarna zoonlief. Zusje is op maandagmiddag vaak bij oma omdat mijn moeder dan op mijn neefje past. Oma woont dichtbij dus zusje gaat daar vaak buurten.

Maandagavond heb ik regelmatig een vergadering of overleg van de LCR (Lokale Cliënten Raad) van het KDC van zoonlief. Als gedeeld voorzitter, heb ik daar een belangrijke taak aan.

Dinsdag

Na het ochtendritueel, en als ik beiden kinderen op school gebracht heb, begint mijn ‘werkdag’. Door ons zorg intensieve gezin werk/schrijf als ZZP’er niet veel meer. Deze dag besteed ik wel aan wat kleine doorlopende klussen en opdrachten die ik heb staan en mijn taken voor de LCR.

’s Middags haal ik beiden kinderen weer uit school. Na wat eten en drinken is het tijd voor zusje haar voetbaltraining. Luuk is meestal dan weer thuis uit zijn werk, zodat ik zusje kan brengen. Ik laat gelijk Buddy uit. Daarna avondeten en gaan we ons vaste avondritueel in, met fruit eten, douchen, pyjama’s aan en wat ontspannende spelletjes en lezen.

Woensdag

Woensdag brengt Luuk zusje naar school en ik zoonlief. Op woensdagochtend ga ik regelmatig even de stad in, het tuincentrum o.i.d. Zusje heeft woensdagmiddag vrij van school dus om 12.15 uur sta ik weer op het schoolplein. Regelmatig komt er een vriendje of vriendinnetje van haar bij ons spelen. Luuk werkt deze dag thuis dus dat is gezellig en makkelijk! Om 15.00 uur haal ik zoonlief weer uit het KDC. ’s Avonds eten we bijtijds, want zoonlief zwemt op woensdagavond. Hij doet het onwijs goed en vindt het (nog steeds) heerlijk in het water. Luuk en ik gaan om en om met zoonlief zwemmen. Na het zwemmen heeft Luuk voetbaltraining en leg ik de kinderen op bed. Woensdagavond kijk ik heerlijk romantische series op de bank met thee en mijn breiwerk. Mijn quilty pleasure halverwege de week!

Donderdag

Ook donderdag besteed ik aan schrijven. ’s Middags haal ik zusje uit school, en Luuk zijn moeder haalt zoonlief uit het KDC. We kletsen bij totdat het tijd is dat zusje weer gaat trainen voor de voetbal. Ik loop samen met haar en Buddy naar de voetbalveld. Na het eten is het tijd voor mijn sport/ontspanningsavond. Op donderdagavond dans ik in een gezellige damesgroep. Dan heeft Luuk zijn avondje tv op de bank. Zonder breiwerk maar met voetbal. 🙂

Vrijdag

Als ik op vrijdag de kinderen naar school heb gebracht, doe ik de weekendboodschappen. Haal ik lekkere hapjes in huis en bak ik regelmatig een cake of taart voor het weekend. Nog even de stofzuiger erdoor en het huis nalopen en we zijn klaar voor het weekend! Zusje is (nu nog) op vrijdagmiddag vrij. Halverwege de middag heeft ze twee uur dansles. Eén uur danst ze in de selectie en het andere uur met haar recreatieve dansgroep. Ze vindt het heerlijk om te dansen. Zoonlief wordt op vrijdagmiddag door mijn ouders uit het KDC opgehaald. Luuk heeft vrijdagmiddag ook vrij. Meestal gaat hij er een paar uurtjes op zijn racefiets vandoor. Vrijdagavond is patatdag. Als we ’s avonds met zijn viertjes aan ons maaltje zitten en iedereen is aan het smikkelen is dat mijn geluksmoment van de week. Laat het weekend maar komen!

Zaterdag

Om de week gaat zoonlief naar de zaterdagopvang van 9.30 tot 15.30 uur. Zoonlief gaat er met veel plezier heen. Zusje speelt zaterdagochtend haar voetbalwedstrijd. Ze is het enige meisje in het team van de JO08 maar ze staat haar mannetje/vrouwtje met verve!

 Luuk voetbalt ook op zaterdag. Als lid van de barcommissie draai ik ook zelf een keer per maand bardienst waarbij zusje het ook leuk vindt om te helpen. Dit is op zaterdagmiddag. Maandelijks komt ook op zaterdagavond onze lieve begeleider met de kinderen eten zodat Luuk en ik samen uiteten kunnen. Even rustig bijpraten over de zorg, alle afspraken van afgelopen week of juist kletsen over onbenulligheden.

Zondag

Zondag is vaste prik dat we ’s ochtends heerlijk relaxen. Eind van de ochtend lopen we met zijn alle een groot stuk met Buddy. ’s Middags gaan/ krijgen we af en toe visite, gaan we nog weleens naar het bos of strand, fietsen we met zoonlief of zijn we lekker in huis of tuin aan het rommelen. Als ’ s avonds de kinderen, heerlijk gedoucht in hun – op zondag verschoonde bedden- liggen en Luuk en ik een serie aanzetten, kijk ik met een goed en tevreden gevoel terug op de afgelopen week. Morgen beginnen we weer opnieuw!