De dagen worden korter en het eind van het jaar komt alweer inzicht. Hoog tijd voor een kleine najaarsupdate. Wat speelde er de afgelopen maanden allemaal?

Spraakcomputer

Inmiddels doet de spraakcomputer goed zijn werk. Zoonlief kan door het aanwijzen van de verschillende categorie├źn en plaatjes goed laten weten wat hij wil. We gebruiken nu met name de velden van eten en speelgoed.

ABA

Zoonlief heeft veel baat bij zijn ABA Therapie. Ik schreef hier al eerder over. Iedere week leert hij weer nieuwe dingen! Heel gaaf om te zien!

Vakantie

Helaas zijn we afgelopen zomer niet op vakantie geweest. We zagen te veel beren op de weg met alle regels omtrent corona. We zijn wel dagjes uit geweest en hebben sowieso een leuke vakantieperiode gehad. Binnenkort staat een weekendje weg gepland. Daar hebben we erg veel zin!

Zusje

Met zusje gaat het erg goed. Ze heeft het enorm naar haar zin in groep vier. Ze leert makkelijk en krijgt zelfs al extra werkjes omdat ze snel haar werk af heeft. Ook geniet ze enorm van haar sporten: dansen en voetbal.

Buddy

Afgelopen september was Buddy alweer twee jaar bij ons!  Wat zijn we gek op dat beessie. Nu de winterperiode ingaat mag hij weer lekker op het strandje bij ons in buurt los rennen. Ik ben daar zelf doordeweeks regelmatig met hem te vinden en op zondag gaan we daar met zijn alle heen. Niet alleen Buddy maar ook zoonlief en zusje vinden het heerlijk daar. Zoonlief struint door de branding en zusje speelt graag in het zand of met de aanwezige honden.

Uiteten met het gezin

Door de stappen die zoonlief maakt, durfden we het recent aan om met zijn vieren uit eten te gaan. Dit was een droom van mij. Toen ik zwanger was van zoonlief fantaseerde ik al om gezellig met ons gezin op zaterdagavond uit eten te gaan. Ik had gereserveerd bij een kindvriendelijk restaurant en met de manager gesproken en verteld over onze situatie. We kregen een rustige tafel in een gezellig hoekje. Ik had aangegeven of ze snel met de bestellingen door konden komen en of er al een broodje op tafel kon staan omdat zoonlief dat zo lekker vindt, en een goed begin het halve werk is. Hier werkte ze graag aan mee. In het restaurant kwamen ze regelmatig vragen hoe het ging, of alles naar wens was of dat de muziek of lichten misschien zachter moesten. Dit was allemaal niet nodig maar enorm attent dat ze zo meedachten. Gelukkig is dat mijn ervaring meestal ook wel. Als je rustig verteld wat er is, hoe je het graag zou zien en of ze je willen helpen zijn mensen vaak tot veel bereid. Ons etentje was een succes, dat er nog maar veel mogen volgen!

Ritme

Verder zitten we weer volop in het ritme. Na de zomervakantie is alles weer begonnen en daar gedijen we eigenlijk alle vier heel goed op. Verder op dit moment weinig benoemingswaardige ontwikkelingen, wat eigenlijk gewoon heel fijn is! Tot de volgende blog!