Traditiegetrouw neem ik jullie nog even mee door het afgelopen jaar. Wat is er dit jaar allemaal gebeurd?

Spraakcomputer

Ik heb er al veel over geschreven: de spraakcomputer. Het duurde gigantisch lang voordat we hem eindelijk kregen, maar begin dit jaar was het dan eindelijk zover. Inmiddels is de spraakcomputer helemaal geïntegreerd en maken we er veel gebruik van. Ook is hij van de basis al behoorlijk uitgebreid met veel meer categorieën en plaatjes/woorden. Zoonlief begrijpt het goed en kan zo duidelijk maken wat hij wil, om hulp vragen of aangeven dat iets (bijvoorbeeld de activiteit) klaar is.

Zwemmen

We zijn een paar weken geleden een weekendje weggeweest en zijn toen veel wezen zwemmen in het tropische zwembad. Omdat zoonlief eigenlijk al zo goed kan zwemmen, hebben we besloten te stoppen met zijn wekelijkse zwemles.

Zoonlief vindt het moeilijk de opdrachtjes in de les uit te voeren en gaat liever zijn eigen gang en van de glijbaan. Ook de zweminstructeur gaf aan dat zoonlief goed en veilig kan zwemmen en begreep ons besluit. Omdat zoonlief en zusje zwemmen zo leuk vinden, en wij het ook belangrijk vinden dat ze vrij en veilig in het water zijn, gaan we nog wat vaker gezinswemmen op zondagochtend.

Speelgoed

Jarenlang heeft zoonlief geen interesse in speelgoed gehad. Mede door onze fijne trainer/begeleider die wekelijks met zoonlief aan de slag gaat, hadden wij als doel in zijn behandelplan om speelgoed (opnieuw) te introduceren. Dit is goed gelukt. Zoonlief heeft speelgoed echt ontdekt en vindt het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Ik kon zijn verjaardag en afgelopen sint dan ook naar hartenlust voor hem cadeaus shoppen, en dat was/is na al die jaren zo onwijs leuk en fijn om te doen!

Vakantie

Ook dit jaar zagen wij het rondom alle regels en adviezen met betrekking tot corona het niet zitten om op vakantie te gaan. Ik hoop van harte dat we volgend jaar wel een weekje wegkunnen. Wellicht vraagt het wat meer creativiteit dan anders maar we duimen voor een (zomer)vakantie!

Dagjes uit

Dat we niet op vakantie gingen, betekende gelukkig niet, dat we geen leuke dingen hebben ondernomen. Zo zijn we dit jaar regelmatig wezen zwemmen, naar pretparken geweest, bezochten we de dierentuin en zijn we in november nog een weekendje weggeweest.

Frequentie blog

In juni biechtte ik jullie op, dat de motivatie om blogs te schrijven soms even weg is. Dat ik de druk van iedere twee weken een blog vaak toch wat benauwend vond, en regelmatig last had van een schrijversblock. Dat luchtte eigenlijk best wel op. Ik schrijf dit blog namelijk omdat ik het leuk vind, en om met jullie onze ervaringen te delen. Sommige periodes ben ik wat actiever dan anderen. Afgelopen tijd zit ik er weer helemaal lekker in, en heb ik al veel leuke ideeën voor het nieuwe jaar!

Uiteten

Ook gezellig met elkaar als compleet gezin uit eten kunnen stond op mijn wensenlijstje. Helaas is de horeca nu ’s avonds weer dicht. Toch zijn we afgelopen maanden regelmatig met zijn vieren uiteten geweest. Jaren kon ik hier alleen maar van dromen en nu lukt het dus gewoon! Heel blij hiermee!

2021

Het was een stabiel jaar voor ons met mooie stappen en groei van zoonlief. Hopelijk zet dit in 2022 door!

De laatste twee weken van het jaar, publiceer ik de beste gelezen blogs van 2021. In het nieuwe jaar komen er weer nieuwe blogs online.

Voor nu wil ik alvast mijn volgers (die niet op social media zitten) hele fijne (prikkelarme) feestdagen toewensen en een gelukkig en gezond 2022!

Liefs,

Melanie