Morgen ben ik jarig en word ik 35 jaar! Vorig jaar rond deze tijd blogde ik over 10 weetjes die je nog niet over mij wist. Dit jaar deel ik 10 ‘simpele’ dingen die mij gelukkig maken.

Zoals jullie wel weten is mijn moto: ‘’genieten van de kleine dingen’’. Het klinkt zo vanzelfsprekend en wordt vaak gezegd, maar ik voel en meen dit oprecht. Zo ben ik ambitieus naar tevredenheid en geloof ik heel erg in kleine dingen die eigenlijk heel groot zijn.

Niet dat ik nooit groot droom, fantaseer over een verre reis of onbegrensde mogelijkheden maar wat is het fijn om tevreden te zijn met hetgeen wat is. Juist met een zorgintensief kind waarbij alle kleine stappen een overwinning zijn. Ik heb dit de afgelopen jaren geleerd en leer nog steeds… Laten we beginnen!

Vogeltjes in de tuin.

Wij hebben een diepe voortuin. De seringenboom van onze buren groeit een stuk over de tuingrens zo onze tuin in. Ieder voorjaar geeft hij prachtige paarse bloemen. Als hij uitgebloeid is, hang ik er altijd vetbollen in. Er komen zoveel vogels op af. Vanaf de bank in huis kunnen we ze goed zien. Ik vind het altijd vermakelijk en mooi om te zien.

Kaarsjes

Ik ben dol op het branden van kaarsen. Ik vind het zo ontzettend gezellig en sfeervol!

Geurstokjes

In mijn vorige blog schreef ik er ook al over, maar ze maken mij echt gelukkig! Vorig jaar heb ik van Luuk voor mijn verjaardag een perfume diffuser gehad die ieder uur een ‘pufje’ parfum geeft. Subtiel, niet zwaar, maar precies goed afgestemd dat er een lekkere geur vrij komt. Op dit moment zit er een cartridge met de geur van patchouli in. De volgende cartridge is een rozemarijn eucalyptus geur.

Natuur

Door de komst van Buddy 2,5 jaar geleden, ben ik de natuur veel meer gaan waarderen. Ik vind het heerlijk om te wandelen op het strand, in een natuurgebied of in het bos. Alleen met Buddy of gezellig met zijn viertjes. Rennende hond en kinderen met rode wangen. Ik hou ervan!

Bloemen en planten

Een mooi plukboeket op tafel, mijn tuin vol bloeiende hortensia’s of klaprozen in de berm. Prachtig!

Uurtje voor mezelf

Ik vind het moeilijk om echt goed te ontspannen. Zo sluit ik mezelf ’s avonds weleens op in de badkamer als Luuk bij de kinderen is. Warm bad, badolie en badproducten. Een maskertje op mijn gezicht en een voedend haarmasker in mijn haren. Even genieten in mijn eigen spa!

Kerstfilms

Een quilty pleasure waar ik erg blij van word: Kerstfilms. Wel alleen in december, maar dan verslind ik er ook heel veel. Tussen de bedrijven door kijk ik de films in delen. De meeste eigenlijk op mijn telefoon. Even wegdromen tussen alle kerstlichtjes met warme chocolademelk en verhalen die eigenlijk altijd goed aflopen. Zoet maar wel lekker!

Samen eten

Ik houd zo van samen eten. Met elkaar aan tafel, allerlei lekkers. Uitgebreid ontbijten, lunchen of ’s avonds aan de tapas!

Spelletjes

Ook iets wat ik zo fijn en gezellig vind. Een spelletje aan tafel. Op dit moment is het kezenspel favoriet. Een soort combinatie tussen mens erger je niet en het kaartspelletje pesten. Ook opa en oma spelen op zondag regelmatig een potje mee. Zoonlief keuvelt er graag omheen. Soms komt hij erbij of kijkt hij vanaf een afstandje op de trap mee.

Lezen

Ik vind het moeilijk om een boek te lezen. Ik ben te snel afgeleid. Wel heb ik al tijden een abonnement op een weekblad. Kleine stukjes, columns en rubrieken die lekker weglezen. Ook dit zie ik als een momentje voor mezelf en ontspanning.

En zo is het een heel kneuterig blog geworden! Je hebt mij in ieder geval weer een beetje beter leren kennen! Als ik morgen op mijn verjaardag met Luuk, zoonlief en zusje geniet van een gebakje, ik een bos bloemen krijg en de vogels in de tuin zie én met Buddy een stuk wandel in het zonnetje, heb ik een prima dag. Met een heerlijke avondmaaltijd tot besluit.