Vorige week heb ik een verrassingspakket gekregen van Helen van Budgetsnoezelen. Budgetsnoezelen is een webshop en heeft een uitgebreid assortiment aan snoezelmateriaal en sensomotorisch speelgoed.

Eerder schreef ik al dit blog over het speelgoed wat zoonlief voor zijn verjaardag kreeg, dit blog over ‘autisme,speelgoed en spelen’ en nog niet zo lang geleden dit blog over fidget toys. Een onderwerp wat ik interessant vind, omdat autisme, prikkelverwerking en speelgoed en het ontdekken van materiaal niet altijd vanzelf gaat of soms om een andere aanpak vraagt bij kinderen met autisme en/of een verstandelijke beperking.

Nu zoonlief zo in een goede flow zit, leergierig is en steeds meer ontdekt aan materiaal en speelgoed vond ik het krijgen van dit verrassingspakket dan ook hartstikke leuk!

Glibbi Slime Maker

De Glibbi Slime Maker heeft het niet gered om dicht te blijven tot zoonlief thuis was uit het kdc. Zusje smeekte me uit school of ze alsjeblieft de slijm al mocht maken. Vooruit dan maar. Het slijm is makkelijk met water te mengen en naar eigen inzicht wat dikker of juist waterig te maken. Een heerlijk gevoel om met je handen door te gaan. Zoonlief vond het wel interessant maar verder dan wat ‘vinger geprik’ kwam het niet. Zusje kan er daarentegen moeilijk vanaf blijven.

Memo voel spel

We begonnen dit voelspel als een puzzel. Ik legde de buitenrandjes neer en zo kon zoonlief de juiste stukjes erbij zoeken. Dit ging al heel goed. Op naar de volgende stap. Het voelen van de stukjes in het bijgeleverde katoenen zakje. Dat werd al een stuk moeilijker. Alle stukjes tegelijkertijd was te moeilijk, met wat minder stukjes lukte het wel. Ook zusje vond het leuk om mee te doen met dit Memo voel spel.

Memo geluid spel

Schud de blokjes en zoek twee dezelfde bij elkaar. Met sommige blokjes ging dit vrij makkelijk, andere bokjes en geluidjes leken wel erg veel op elkaar. Voor zoonlief was dit spel nog iets te moeilijk om te spelen, maar de blokjes zijn al wel erg leuk om te rammelen en te verzamelen. Zo kan het spel ook weer meegroeien in zijn ontwikkeling.

Kras en ontdek wereldatlas

Een interactieve atlas. De afbeeldingen zijn sprekend en aantrekkelijk voor kinderen. Zoonlief begon er thuis gelijk in te bladeren. Met de bijgeleverde kraspen kun je de zwarte gedeeltes in het boek wegkrassen om zo alles van het werelddeel te ontdekken. Krassen stimuleert de fijne motoriek. Zoonlief vond het alleen nog wat lastig maar samen lukte het goed. Een mooi boek om te oefenen. Zusje mocht ook een bladzijde krassen en heeft inmiddels het boek uitgelezen.

Als extra zat er in het pakket nog een velletje complimenten stickers die altijd leuk zijn!

Wij hebben nu al veel plezier van het speelgoed gehad en er valt ook nog genoeg te ontdekken. Zowel de voel memo als de memo van geluid zijn van hout, wat ik zelf persoonlijk ook altijd fijn vind.

 Naast bovengenoemd speelgoed vind je op Budgetsnoezelen een uitgebreid assortiment aan snoezelmateriaal. Van nachtlampjes tot geurverspreider en van fidget toys tot sensorische tegels. Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen op www.budgetsnoezelen.nl en budgetsnoezelen te volgen op facebook!

Disclaimer: Ik krijg wel vaker aanbiedingen voor product reviews en doe dit alleen met websites/producten waar ik een goed gevoel bij heb en waar ik in geloof. Ik heb het speelgoed gekregen en dit met zoonlief mogen uitproberen. Onze ervaring is goed. Fijne communicatie, snelle levering en mooi verpakt.