De afgelopen vier jaar heb ik zo’n 150 blogs geschreven. Niet gek dus dat ik soms een beetje kwijt ben waar ik al over geschreven heb, en waarover nog niet. Ook voor jullie lijkt het me wel overzichtelijk om in een overzicht per jaar de eerder geschreven blogs nog eens uit te lichten!

Diagnose

Het eerste blog wat ik schreef ging over de diagnose, hoe het allemaal begon.

KDV/KDC

In het tweede blog wat ik schreef, vertelde ik over de overstap van zoonlief van het kdv naar het kdc. Één letter verschil maar een andere wereld.

Geboorte zusje

Het blog over de geboorte van zusje raakt mij nog steeds. Wat was het een heftige tijd met een rollercoaster aan emoties. Inmiddels zijn broer en zus negen en zeven jaar oud. Wat een avontuur hebben wij meegemaakt en wat een groei!

Fietsen!

Jaren geleden genoot zoonlief al van fietsen, en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. In dit blog schreef ik er over. Ook komt de wmo aan bod, die voor ons een duofiets verzorgd heeft.

Fotograaf

Op de foto gaan blijft een dingetje. We moeten het voornamelijk hebben van lucky shots. Als klein ventje was dit enorm moeilijk voor zoonlief. In de loop der jaren gaat het een stuk beter maar nog steeds is de aandacht moeilijk vast te houden. Afgelopen oktober hebben we een fotoshoot gedaan op het strandje waar we graag komen. Met honderden foto’s zal er vast wel wat moois bij zitten, en dat was ook zo. Wat zijn we er blij mee!

Communicatie

In het blog: communicatie schrijf ik over het niet kunnen praten van zoonlief. De daaropvolgende jaren schrijf ik nog heel veel over de communicatie. Van picto’s tot verwijzers tot uiteindelijke ons spraakcomputer.

KNGF Autismegeleidehond

We zien op televisie een fragment over autismegeleidenhonden van het KNGF. We zijn benieuwd of een hulphond wat voor ons zou kunnen betekenen en vragen informatie op bij het KNFG. Het begin van ons traject!

Zusje vertelt

Ook zusje komt regelmatig voor in mijn blogs. In het eerste blog wat ik over haar schreef vraagt ze of haar knuffels ook autistisch zijn.

Haren knippen

Prikkels bij zijn hoofd vindt zoonlief enorm lastig. Haren knippen is dan ook een hele opgave. In dit blog schreef ik over de moeilijke minuten als zoonlief geknipt moet worden.

Ziek zusje

Zoonlief heeft een ziek zusje, sneu om haar zo te zien, mooi om te zien hoe zoonlief hiermee omgaat. Hier lees je het blog daarover.