Inmiddels zijn we alweer een paar weken thuis, maar wat hebben wij weer een geweldige vakantie gehad in Spanje. Drie jaar geleden gingen we voor het eerst vliegen met de kinderen. Toen naar Mallorca. Dit was een enorm succes en smaakte naar meer. Corona gooide de afgelopen twee jaar roet in het eten, maar dit jaar ging de vakantie gelukkig door! Op naar het zuiden van Spanje, olé!

We vlogen vanaf Rotterdam airport. Dit is dichtbij huis, kleinschalig en parkeren naast de deur. Ideaal dus met de kids. Inchecken deden we thuis online. We vlogen ’s morgens vroeg en de avond daarvoor kon Luuk de koffers al afgeven op de luchthaven. De vriendelijke baliemedewerkster gaf aan dat de drukte ’s morgens bij de douane de afgelopen weken wel meeviel, dus als we er een uur van tevoren zouden zijn, zou dat goed zijn. We namen dat aan en waren er inderdaad een uur van tevoren, stonden 10 minuten in de rij voor de douane, aten een broodje, gingen nog even naar het toilet, en toen het vliegtuig in. Helemaal top!

Zoonlief vindt vliegen geweldig. Luuk zat met zoonlief helemaal achter in de hoek van het vliegtuig en zusje en ik daarvoor, zodat we een eilandje om hem heen creëren. Dit beviel de vorige keer erg goed, dus houden we gewoon aan. Zus heeft veel in haar puzzelboekje gewerkt en een boekje gelezen. Zoonlief vermaakt zich prima door naar buiten te kijken. Hij kijkt zijn ogen uit. Na drie uur landen we, en stond de reisleidster ons al op te wachten. We stapten in de bus die ons met een halfuur naar het hotel bracht.

Het hotel was boven verwachting mooi. We hadden een prachtige kamer en alle voorzieningen waren op en top. We hadden een all-inlclusive vakantie geboekt en hebben genoten van al het lekkers. Het één was nog lekkerder dan het andere en ook zoonlief heeft enorm gesmuld en heel veel andere smaken en eten uitgeprobeerd.

We houden op vakantie altijd een vast dagschema aan. Die van ons zag er deze vakantie zo uit:

7.00 rustig wakker worden en klaarmaken voor ontbijt

8.30 ontbijt

9.15 ochtendwandeling over de boulevard

9.45 terug op de kamer en klaarmaken voor het zwembad

10.15 zwemmen

12.15 een snack bij het zwembad en wat drinken

12.45 siësta op de hotelkamer. Uitrusten van alle glijbanen. Filmpje op de iPad, lezen, etc.

14.30 lunch

15.00 klaarmaken voor het zwembad

15.30 zwemmen

17.30 slush puppy voor de kids en een cocktail voor moeders

18.00 naar de hotelkamer, douchen en opfrissen voor de avond. Lezen, iPad, etc.

20.00 diner

20.45 avondwandeling over de boulevard

21.15 kinderdisco en show bij het hotel

22.00 naar de kamer en klaarmaken om te gaan slapen

22.30 Zzzz

Voor ons werkt zo’n schema heel erg goed. Zoonlief weet waar hij aan toe is, en eerlijk is eerlijk, alles wat erop staat vindt hij leuk, en kiezen we (voornamelijk) voor hem. Uiteraard genieten wij en zus ook van zo’n week.

Terug vlogen we weer ’s morgens wat ik altijd erg fijn vind. Ook toen zat alles mee en waren we rond de middag alweer thuis.

We hebben een week enorm genoten. Van elkaar, de Spaanse zon en het feit dat we op vakantie kunnen. Jarenlang was dit allesbehalve vanzelfsprekend met alle zorg voor zoonlief. We zijn zo dankbaar dat het wederom een succes was, en dat we alle vier hebben genoten! We hebben weer herinneringen voor het leven gemaakt.