Traditiegetrouw neem ik jullie nog even mee door het afgelopen jaar. Wat is er dit jaar allemaal gebeurd?

Drievliet

Afgelopen voorjaar/zomer hadden we een abonnement op attractiepark Drievliet. We wonen er relatief dichtbij dus zijn er ook regelmatig op zondagmiddag een paar uurtjes geweest. De kinderen willen volgend jaar het abonnement graag verlengen. Ik ben daar nog niet zo over uit.

Zoonlief jarig, 10 jaar!

Zoonlief is afgelopen mei tien jaar geworden. We hebben dus een tiener in huis! Hij wordt letterlijk en figuurlijk zo groot! Echt een stoere-nagenoeg altijd- vrolijke kerel.

Zusje jarig, 8 jaar!

Een maandje later was zus jarig. Zij is acht jaar geworden. Ook zij wordt al echt een dame. Ze zit nu in groep vijf van de bassischool en doet het hartstikke goed. Ook is ze erg druk met haar hobby’s voetbal en dansen.

Varen

Al jaren huren Luuk en ik in de zomer een dagje een bootje. De laatste jaren gaat zus ook mee. Dit jaar wilden we het ook proberen om zoonlief mee te nemen. Dit was een succes. Het was heerlijk met zijn vieren op het water.

Zomervakantie

Afgelopen zomer zijn we op vakantie geweest naar Spanje. Een week zwemmen, glijbanen, lekker eten en relaxen. Écht vakantie dus!

Uiteten

Ook kunnen we met zoonlief uiteten. We kunnen steeds meer restaurants aan ons lijstje toevoegen. Zo gezellig en fijn om dit af en toe met ons gezin te kunnen doen.  

Tandarts

In augustus viel zoonlief en brak de helft van zijn onderste voortand af. Zo ontzettend balen, hij had deze namelijk al gewisseld. Gelukkig kon de tandarts de tand lijmen en gaat het (even afkloppen) nog helemaal goed!

Weekendje weg

In oktober zijn we een weekendje naar zeeland geweest. Buddy was ook mee. Heerlijk uitgewaaid op het strand en uiteraard gezwommen.

Over mij/persoonlijke ontwikkeling

Nog niet zo lang geleden heb ik mijn profielfoto veranderd in een recente foto. Mijn blog bestaat namelijk al vijf jaar, en in die vijf jaar ben ik natuurlijk wel wat veranderd. Zo draag ik sinds twee jaar altijd mijn bril omdat mijn ogen geen contactlenzen meer verdagen. Ook was ik vorig jaar aardig wat kilo’s aangekomen waar ik helemaal klaar mee was. Begin dit jaar heb ik besloten om daar wat aan te doen en gezonder te gaan leven. Geen dieet, maar gezondere gewoontes creëren.  Zo geniet ik bewust van lekkers maar vraag ik mezelf wel af of ik er écht zin in heb. Ik ben porties gaan afwegen, me gaan verdiepen in voedzaam eten. Ik heb balans gevonden in eiwitten, koolhydraten en vetten en heb ik eetwissels gemaakt. Ik probeer minimaal 1 liefst 2x per week te sporten en ben inmiddels al 25 kilo afgevallen. Ik heb weer een gezond BMI en ben hier trots op!

Hoofdtelefoon

Al eerder hadden we een hoofdtelefoon voor zoonlief maar toen vond hij het niet prettig. Tegenwoordig gebruikt hij hem wel. Op het kdc vraagt hij er regelmatig om en als we ergens heen gaan waar het wat drukker is vindt hij het ook prettig om hem te dragen.

Nieuwe groep KDC

Zoonlief zit nu bijna drie maanden in een nieuwe groep op het kdc. Waar hij voorheen de oudste was, is hij nu de jongste. Hij doet het er goed en heeft zijn plekje al gevonden. We hebben thuis nagenoeg geen veranderingen gemerkt bij zoonlief in deze overgang. Dat was wel even afwachten en ook spannend, maar hij doet het super. Ook de begeleidsters vinden het heerlijk dat hij er is.

Blog logeren

Wat kreeg ik veel (privé) reacties op een van mijn laatste blogs over het logeren. ‘Toevallig’ heb ik vorige week nog contact gehad met de weekendopvang en besloten zoonlief op de wachtlijst te laten staan, maar wel op pauze. Wij kunnen dan aangeven wanneer hij weer actief op de lijst komt.

Feestdagen

Sinterklaas hebben we zoals ieder jaar met de oma’s en opa bij ons thuis gevierd. Het was een gezellige middag en de kinders zijn goed verwend. Nu zijn we helemaal in de Kerstsfeer, waar met name ik heel erg gek op ben. Eerste Kerstdag vieren we Kerst met mijn familie, tweede Kerstdag komt Luuk zijn familie bij ons. Ook hebben we wat uitjes gepland tussen kerst en oudjaar met ons eigen gezin.

2022

Het was een goed jaar voor ons, in veel opzichten. Ik ben enorm dankbaar voor alle kleine en grote stappen die zoonlief maakt. Ik ben trots op zus, een heerlijke meid. Blij met ons gezin en de harmonie. We genieten van de kleine dingen en hebben het fijn en gezellig met elkaar. Ik hoop en wens dat 2023 ook zo mag zijn.